Davut Güloğlu'na 14 ay hapis cezası!

Davut Güloğlu
Davut Güloğlu

Davut Güloğlu’na ünlü şarkıcı Sıla Gençoğlu hakkındaki söylemleri için 14 ay hapis cezası verildi.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan programda sanatçı Sıla Gençoğlu hakkında konuşan Davut Güloğlu, "Darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım" diyen meslektaşı için katıldığı televizyon programında küfür etmişti.

Sıla’nın şikayeti üzerine Güloğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma neticesinde iddianame düzenlenmişti. Güloğlu’nun 'Basın yoluyla hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması istenmişti.

Para cezasına çevrildi!
Milliyet'in haberine göre; İstanbul 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Davut Güloğlu ve şikayetçi Sıla Gençoğlu katılmazken; tarafları avukatları temsil etti. Kararını açıklayan hakim, sanık Davut Güloğlu’nu 'basın yoluyla alenen hakaret' suçundan önce 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim, Güloğlu’nun bu cezasını 8 bin 500 lira adli para cezasına çevirdi. Ünlü şarkıcının bu parayı 12 eşit taksitle ödemesine karar verildi.
Para cezasına çevrildi! Milliyet'in haberine göre; İstanbul 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Davut Güloğlu ve şikayetçi Sıla Gençoğlu katılmazken; tarafları avukatları temsil etti. Kararını açıklayan hakim, sanık Davut Güloğlu’nu 'basın yoluyla alenen hakaret' suçundan önce 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Hakim, Güloğlu’nun bu cezasını 8 bin 500 lira adli para cezasına çevirdi. Ünlü şarkıcının bu parayı 12 eşit taksitle ödemesine karar verildi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >