Dedikodular gerçek oluyor: WhatsApp'ta reklam dönemi başlıyor!

WhatsApp
WhatsApp

iPhone kullananlar için kötü haber; WhatsApp yakında reklam göstermeye başlayabilir. Ücretsiz uygulamaların çoğunda olduğu gibi WhatsApp da bu sisteme geçebilir, ayrıntılar haberimizde:

Dünyanın en fazla tercih edilen iletişim uygulaması WhatsApp, temelde basit ve işlevsel yapısı sayesinde dikkat çekiyor. Ancak 1.5 milyarı aşkın kullanıcıya erişmenin bunlar haricinde de çeşitli sebepleri var. Bunlardan ilki uygulamanın tamamen ücretsiz olması.

WhatsApp'ta reklam dönemi başlıyor!

WhatsApp, kullanıcılardan herhangi bir ücret talep etmiyor ve buna karşılık herhangi bir reklam göstermiyor. Normal şartlarda ücretsiz uygulamaların büyük çoğunluğunun reklamiçerdiği düşünüldüğünde WhatsApp'ın farkı tam olarak noktada ortaya çıkıyor. Fakat son dedikodular WhatsApp'ın yakın zamanda reklam göstermeye başlayacağı yönünde.

Güvenilir kaynaklar sızdırıyor

Twitter'da isabetli tahminleriyle tanınan WABetaInfo,WhatsApp'ın yakında iPhone'larda reklam göstermeye başlayacağını ifade ediyor.WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton, geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada Mark Zuckerberg'in ana hedefinin aslında WhatsApp'a reklamalmakolduğunu dile getirmişti.

WhatsApp'taki reklamların ne zaman aktif edileceği belli değil. Ancak yine de iPhone'lardakitest sürecinin başladığını belirtmekte yarar var. En çok merak edilen detayların başında ise Android telefonlardaki durum geliyor. Reklamların ilk etapta iPhone'larda gösterilmesinin ardından Android'de de benzer bir durum gerçekleşebilir.

WhatsApp'taki yeni güncelleme temelde iki önemli yenilikle geliyor.
WhatsApp'taki yeni güncelleme temelde iki önemli yenilikle geliyor.

Güncelleme neler getiriyor?

WhatsApp 2.18.92 ile gelen yeniliklerin başında Bildirim Genişletme sistemi yer alıyor. Böylece 3D Touch desteğiyle bildirim çubuğu sayesinde basış şiddetine göre medya dosyalarının görüntülenmesi söz konusu olabiliyor. Buna ek olarak yeni güncellemeyle WhatsApp Durum'larda arama özelliği de sisteme dahil ediliyor.

Reklam sisteminin hayata geçmesiyle birlikte bazı kullanıcıların farklı alternatifler arayabileceği de konuşuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >