Değeri 3 milyon lira! Orakla koruyor

Esat Kaplan, değeri 3 milyon lira olan tarihi paraları orakla koruyor.
Esat Kaplan, değeri 3 milyon lira olan tarihi paraları orakla koruyor.

Gaziantep'te bulunan para müzesinin sahibi Esat Kaplan, müzenin önüne yerleştirdiği çam ağacına, bugünkü değeri 3 milyon olan tarihi paralar astı. Müze sahibi Kaplan, çam ağacını eline aldığı orakla koruyor.

Gaziantep’te bulunan para müzesinin sahibi Esat Kaplan, müzenin önüne yerleştirdiği çam ağacını 50 farklı milletin bugünkü karşılığı 3 milyon olan tarihi paralarla süsledi. Müze sahibi Kaplan, müzenin önünde duran ağacın üstündeki paraları ise kendince bir yöntemle koruyor.

Esat Kaplan ağacın başında orakla nöbet tutuyor.
Esat Kaplan ağacın başında orakla nöbet tutuyor.

Gaziantep’te Devri Alem Para Müzesi’nin sahibi ve Koleksiyoner Esat Kaplan, M.Ö ve M.S’ya ait yüzlerce farklı millete ait 3 ton paranın bulunduğu müzede hazırladığı ağacı 50 farklı millete ait tarihi paralarıyla süsledi.

Kaplan, çam ağacında bugünkü karşılığı 3 milyonu bulan paraların çalınmaması nedeniyle orakla 24 saat nöbet tutuyor. Müzeyi kendi imkanları ile kurduğu için alarm yada güvenlik kamera gibi tedbirleri alamadığını belirten Kaplan, emaneten bulduğu orakla süslediği ağacın başından gece gündüz ayrılmıyor.

Müzede 50 farklı milletin parası bulunuyor.
Müzede 50 farklı milletin parası bulunuyor.

“50 farklı milletin tarihi parası var”

Koleksiyoner Esat Kaplan, “Müzemizde hemen hemen tüm milletlerin tarihi parası mevcuttur. Müzemde bulunan bu paralarla yılbaşı ağacını süsledim. Bu ağaçta yaklaşık 50 milletin parsı var. Bu paralar o dönemde 3 trilyona karşılık geliyor. Bu paraların tabi şimdi manevi değeri var. Bu ağaç dünyanın en pahalı ağacıdır. Bundan daha pahalı bir ağaç varsa müzemdeki bütün paraları vermeye hazırım. Müzemde güvenlik yok onun için 24 saat orakla hırsızlara karşı nöbet tutuyorum” dedi.

Esat Kaplan
Esat Kaplan
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >