'Deli Mi Ne' olayının en zararlısı gezgin Emre Durmuş oldu: Yurt dışı çıkış yasağı aldı

Gezgin YouTuber Emre Durmuş
Gezgin YouTuber Emre Durmuş

Geçtiğimiz hafta İstanbul Vodofone Park'ta düzenlenen UEFA Süper Kupa Final maçında saha atlama olayının yankıları sürüyor. Sahaya atlayan ünlü YouTuber Fester Abdü, yayınladığı video ile tüm Türk halkından özür dilemişti. Fakat maçı izlemeye birlikte gittiği diğer YouTuberlar çok fazla gündem olmazken, aralarında Furkan Yaman ve Emre Durmuş'un bulunduğu isimler sosyal medya üzerinden konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Saha atlama olayının en dramatik yanıysa, geçimini dünyayı gezerek YouTube'a yüklediği videolardan kazanan Emre Durmuş'un yurt dışı çıkış yasağı alması oldu.

Türkiye'nin en fazla aboneye sahip YouTube kanalından biri olan Deli Mi Ne? kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz, Süper Kupa maçında tüm dünyanın tepkisini çeken sahaya atlama olayına imza atmıştı.

Ali Abdülselam Yılmaz Liverpool-Chelsea karşılaşmasında saha atladı
Ali Abdülselam Yılmaz Liverpool-Chelsea karşılaşmasında saha atladı

İstanbul’da gerçekleşen ve dünyadaki tüm futbolseverleri ekrana başına kitleyen Süper Kupa maçında, futbolun kendisinden çok konuşulan sahaya girme olayın yankıları sürüyor.

Liverpool ve Chelsea arasında oynanan müsabakanın 14. dakikasında sahaya atlayan Ali Abdülselam Yılmaz, daha sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı. Yılmaz maçı seyretmeye Pepsi ve Ruffles'ın davetlisi olarak diğer YouTuberlarla birlikte gitmişi. Gözaltına alınan YouTuberlar arasında da milyonlarca takipçileri olan gezgin Emre Durmuş, game Cantuğ 'Unlost' Özsoy ve genç YouTuber Furkan Yaman bulunuyordu.

Bu dört isim de maç sonrası gözaltına alındı. Geceyi emniyette geçiren YouTuberlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Özür açıklamaları peş peşe geldi

İlk olarak olayın baş aktörü Ali Abdülselam Yılmaz YouTube kanalından bir video ile tüm Türk halkı ve maçta çalışan görevlilerden özür diledi. Fakat Yılmaz, yanında bulunan diğer YouTuber arkadaşlarından hiç bahsetmedi. Buna tepki olarak da diğer YouTuber Furkan Yaman bir video yayınlandı ve olayı kendi gözünden yorumladı.

Abdü'yü tanımıyordum


Bir diğer açıklama da genç yaşına rağmen dünyanın dört bir yanını gezerek 1 milyonu aşkın bir takipçi kitlesini yakalayan Emre Durmuş'tan geldi. Durmuş diğer YouTuberlar'a göre video yerine yazılı bir açıklama yaptı.

Dünyayı geziyordu, yurt dışı yasağı aldı

Emre Durmuş bugüne kadar 55 ülke gezdi
Emre Durmuş bugüne kadar 55 ülke gezdi

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >