Delikli ekrana sahip Nokia 8.1 Plus'ın fotoğrafları ortaya çıktı

Nokia 8.1
Nokia 8.1

Huawei başta olmak üzere birçok farklı Çinli akıllı telefon üreticisinin bu sene yer vereceği 'delikli ekran' tasarımı, aslında Android ekosistemindeki diğer şirketlerin de dikkatini fazlasıyla çekiyor. Bu noktada Nokia 8.1 Plus'ta da benzer yapının kullanılması bekleniyor.

Delikli ekrana sahip telefonların sayısı artıyor. Çinli üreticilerin bu sene çentik yerine delikli ekranlara daha fazla modelde yer vereceği biliniyor. Değişen tasarım hatları yalnızca Çinlilerin değil diğer şirketlerin de yol haritasını belirliyor. Bunlardan biri de HMD Global. Nokia markasının varlığını son birkaç yıldır devam ettiren HMD Global, yeni ürünlerinde delikli ekrana yer verilecek gibi görünüyor. Daha doğrusu sızan fotoğraflar bunu gösteriyor. Nokia 8.1 Plus'ın bu tasarıma sahip olacağı öngörülüyor.

Bu modelde ön kamera 6.22 inç'lik ekranın sol üstüne yerleştirilen deliğe gizleniyor. Ayrıca ince çerçeveler de telefonun daha zarif görünmesini sağlıyor. Bunun yanı sıra yeni telefonda Zeiss kamera ve çift LED flaş yer alıyor. Android One üyesi olarak Android 9 Pie ile gelecek olan telefonun tanıtım tarihi belli değil. Ama yine de Nokia'nın her yıl olduğu gibi bu sene de Mobile World Congress'i es geçmeyeceği biliniyor. Dolayısıyla telefonu Şubat sonu - Mart başında Barselona'da görebiliriz.

Nokia 8.1 Plus'ta 6.22 inç'lik büyükçe bir ekran yer alması bekleniyor. Ön kamera da bu ekranın en sol üst kısmında 'delikli ekran' teknolojisiyle sunuluyor.
Nokia 8.1 Plus'ta 6.22 inç'lik büyükçe bir ekran yer alması bekleniyor. Ön kamera da bu ekranın en sol üst kısmında 'delikli ekran' teknolojisiyle sunuluyor.

Delikli ekran ne sağlıyor?

Çentikli ekranlar sayesinde telefonların ekran / çerçeve oranı epey arttı. Oran olarak bakıldığında %90 seviyesine ulaşan ve neredeyse tamamen çerçevesiz yapıya bürünen akıllı telefonlardan bu yeni tasarım sayesinde çentik sistemi de kalkmış oluyor. Böylece aslında ekrandaki ölü alan daha da azalıyor. Ekranın belirli noktasında yerleştirilen minik bir deliğe gizlenen ön kamera çentiğin ortadan kalkarak telefon tasarımına farklı bir boyut katıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >