Delilik Konusunu İşleyen En güzel 6 Film

Bu filmleri izledikten sonra delirmek isteyeceksiniz.

Yıllardan beri farklı türde onlarca film yapılmıştır. Her birinin izleyici kitlesi de çok farklı olmuştur. Animasyon seven kitle ile gerilim seven kitle arasında hep bir fark olmuştur mesela. Ya da fantastik ile biyografi türündeki filmlerin izleyici kitlesi de farklıdır. Günümüzde senaryo ve kurgunun oldukça farklı şekilde yazıldığını ve bu sayede büyük çoğunluğu kendine çektiğini biliyoruz. Delilik temasını içeren filmler genellikle gerilim teması ile bağdaştırılıp ortaya farklı bir tür çıkmaktadır. Kendine göre izleyici kitlesi bulunan bu türün en önemli özelliği deliliği, delirmeyi ana tema olarak kabul etmesidir. Bu türün en güzel örneklerini listeledik.
Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) - 2001
Dünyaca ünlü matematikçi Jonh Nash'in gerçek hayat hikayesinde uyarlama olan akıl oyunları filminde Princeton Üniversitesinde öğrenim görmeye başlayan John Forbes Nash parlak zekası ile çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan bir dâhidir. Geldiği aşamada matematik için çok önemli bir teoriyi sona getirmeye çok yaklaşmıştır. Bu sıralarda yaşadığı sıkıntılar yavaş yavaş şizofreni belirtilerine doğru gitmiştir. Ve artık şizofreni yüzünden gerçek dünya ile kendi kurduğu dünyayı tamamen birbirine karıştırmıştır.
Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) - 2001 Dünyaca ünlü matematikçi Jonh Nash'in gerçek hayat hikayesinde uyarlama olan akıl oyunları filminde Princeton Üniversitesinde öğrenim görmeye başlayan John Forbes Nash parlak zekası ile çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan bir dâhidir. Geldiği aşamada matematik için çok önemli bir teoriyi sona getirmeye çok yaklaşmıştır. Bu sıralarda yaşadığı sıkıntılar yavaş yavaş şizofreni belirtilerine doğru gitmiştir. Ve artık şizofreni yüzünden gerçek dünya ile kendi kurduğu dünyayı tamamen birbirine karıştırmıştır.
Deliler Evi (Hause of Fools) - 2002
Genç Çeçen kadın Janna, Çeçenistan sınırındaki bir klinikte tedavi gören hastalardan biridir. Dış dünyada yaşanan savaştan yalıtılmış bir şekilde klinikte görevliler ve hastalar birlikte yaşamaktadır. Başrolümüz çoğu boş vaktini akordeon çalarak geçirmektedir. Bu hem kendisini hem de diğer hastaları rahatlatmaktadır. Bir gün hastaların izlemekten keyif aldığı tren geçmez ve ertesi gün hastane personelinin kaçtığını görürler.
Deliler Evi (Hause of Fools) - 2002 Genç Çeçen kadın Janna, Çeçenistan sınırındaki bir klinikte tedavi gören hastalardan biridir. Dış dünyada yaşanan savaştan yalıtılmış bir şekilde klinikte görevliler ve hastalar birlikte yaşamaktadır. Başrolümüz çoğu boş vaktini akordeon çalarak geçirmektedir. Bu hem kendisini hem de diğer hastaları rahatlatmaktadır. Bir gün hastaların izlemekten keyif aldığı tren geçmez ve ertesi gün hastane personelinin kaçtığını görürler.
Guguk Kuşu (One Flew Over The Cuckoo's Nest) - 1975
Cezaevinde yatan bir suçlu olan Randle P. McMurphy deli rolü yaparak cezaevinden kurtulacağını düşünmektedir. Bir süre sonuç alamadıktan sonra yavaş yavaş herkesin gözüne batmaya başlar ve bir tımarhaneye kaldırılır. Burada da kimse ile anlaşamaz. Diktatör hemşire ve Randle'in başından geçenlerin hikayesi.
Guguk Kuşu (One Flew Over The Cuckoo's Nest) - 1975 Cezaevinde yatan bir suçlu olan Randle P. McMurphy deli rolü yaparak cezaevinden kurtulacağını düşünmektedir. Bir süre sonuç alamadıktan sonra yavaş yavaş herkesin gözüne batmaya başlar ve bir tımarhaneye kaldırılır. Burada da kimse ile anlaşamaz. Diktatör hemşire ve Randle'in başından geçenlerin hikayesi.
Karanlık Yolculuk (Donnie Darko) - 2001
Donnie Darko adlı genç bir gece tavşan insan karışımı bir yaratık tarafından kaçırılır ve belli bir süre sonra dünyanın sonunun geleceğini söyler. Bu süre 28 gün, 6 saat, 42 dakika, 12 saniyedir. Bu ağırlığın üstüne Donnie Darko bu tavşan insan karışımı yaratığı takip etmeye onun peşinde gitmeye başlar.
Karanlık Yolculuk (Donnie Darko) - 2001 Donnie Darko adlı genç bir gece tavşan insan karışımı bir yaratık tarafından kaçırılır ve belli bir süre sonra dünyanın sonunun geleceğini söyler. Bu süre 28 gün, 6 saat, 42 dakika, 12 saniyedir. Bu ağırlığın üstüne Donnie Darko bu tavşan insan karışımı yaratığı takip etmeye onun peşinde gitmeye başlar.
Zindan Adası (Shutter Island) - 2009
İki polis memurunun Zindan Adası'nda tedavi gören ve birden ortadan kaybolan Rachel Solando adlı hastanın soruşturması için adaya gitmesiyle olaylar başlıyor. Dünyanın en tehlikeli akıl hastalarının tutulduğu bu hastanedeki soruşturmasında akıl almaz şeyler yaşanmaya başlaması üzerine adaya gelen polis memurlarından Teddy gerçek dünya ile buradaki dünyayı birbirine karıştırmaya başlar.
Zindan Adası (Shutter Island) - 2009 İki polis memurunun Zindan Adası'nda tedavi gören ve birden ortadan kaybolan Rachel Solando adlı hastanın soruşturması için adaya gitmesiyle olaylar başlıyor. Dünyanın en tehlikeli akıl hastalarının tutulduğu bu hastanedeki soruşturmasında akıl almaz şeyler yaşanmaya başlaması üzerine adaya gelen polis memurlarından Teddy gerçek dünya ile buradaki dünyayı birbirine karıştırmaya başlar.
Dövüş Kulübü (Fight Clup) - 1999
Aynı isimli kitaptan uyarlama olan film tam bir başyapıt olarak gösterilmektedir. Konusu ise Jack'in sorunlu çocukluğundan kaynaklanan çift karakterli psikozu, onu çağdaş dünya düzeninin banka hesapları, kredi kartları, beyaz yakalı beyni uyuşturulmuş çalışanlar, sürekli tüketimi özendiren reklamlar vb. öğelerine başkaldırarak bir yıkım planı başlatmaya kadar götürmüştür.
Dövüş Kulübü (Fight Clup) - 1999 Aynı isimli kitaptan uyarlama olan film tam bir başyapıt olarak gösterilmektedir. Konusu ise Jack'in sorunlu çocukluğundan kaynaklanan çift karakterli psikozu, onu çağdaş dünya düzeninin banka hesapları, kredi kartları, beyaz yakalı beyni uyuşturulmuş çalışanlar, sürekli tüketimi özendiren reklamlar vb. öğelerine başkaldırarak bir yıkım planı başlatmaya kadar götürmüştür.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >