Külliye'de 'sinema' zirvesinin ardından sanatçılardan ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve toplantıya katılan isimlerden Şahan Gökbakar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve toplantıya katılan isimlerden Şahan Gökbakar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel davetiyle Külliye'de toplanan sinemacılar ve yapımcılar Ankara dönüşü havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sanatçılardan Demet Akbağ, 'herkes adına güzel bir toplantı oldu' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sinema sektörü temsilcileri ve sanatçılardan oluşan heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı kabul, 1 saat 10 dakika süren görüşmede dönüşü Atatürk Havalimanında görüntülenen Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül, Ata Demirer ve Demet Akbağ, Cumhurbaşkanı’nın özel daveti hakkındaki soruları yanıtladı.

  • Ünü komedyen Şahan Gökbakar: “Bu toplantı ve yasa herkese hayırlı olsun. Önemli ve çok yerinde bir yasaydı. Bugün Cumhurbaşkanımızın imzası ile finalize oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Görüşme güzel geçti. Güzel ağırlandık” dedi.
Şahan Gökbakar.
Şahan Gökbakar.

Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan.
Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan.
Mahsun Kırmızıgül.
Mahsun Kırmızıgül.
  • Organize İşler:2 Sazan Sarmanı filmi ile vizyona girmeye hazırlanan Yılmaz Erdoğan, “Uzun zamandır beklediğimiz bir yasaydı. Çok güzel bir gelişme oldu. Şimdikiler için ve bundan sonraki kuşaklar için çok güzel oldu. Herkese hayırlı olsun” dedi.
Mahsun Kırmızıgül, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan.
Mahsun Kırmızıgül, Demet Akbağ, Yılmaz Erdoğan.
  • Demet Akbağ ise, “Çok önemli bir yasa. Bütün sinemacılara, izleyicilere hayırlı olsun. Çok hızlı bir süreçti, çabuk çıktı. Güzel bir toplantı oldu” dedi.

'Yeni yasa herkese hayırlı olsun'

  • Ata Demirer, “Yeni yasa herkese hayırlı olsun. Bence çok güzel bir şey oldu. Tüm Türkiye bu süreci izledi. Acil müdahale ile hepimizi mutlu eden bir sonuç çıktı. Türk Sineması Türkiye’nindir” dedi.

Ata Demirer.
Ata Demirer.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >