Deniz kaplumbağasının midesinden 104 parça plastik çıktı

Canlılar plastikler yüzünden zarar görüyor.
Canlılar plastikler yüzünden zarar görüyor.

Deniz kirliliğinin hangi boyuta geldiğini gözler önüne serer nitelikte bir olay yaşandı. Minik deniz kaplumbağası öldükten sonra midesinden tam 104 parça plastik çıktı. Günümüzde denizler kirlilik içinde. Deniz canlıları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Greenpeace’e göre, okyanusa her dakika bir kamyon dolusu plastik giriyor.

Günümüzde deniz kirliliği inanılmaz boyutlara ulaştı. Kimyasal, endüstriyel ve evsel atıklar denizleri kirletiyor. Sadece denizler kirlenmekle kalmıyor canlılar da ölüyor.

  • Ölüm dışında da canlılara zarar veren bu kirliliğin bir örneği ortaya çıktı.

Kaplumbağanın bağırsaklarında 140 parça plastik çıktı

Florida’da ölü bulunan minik deniz kaplumbağasının bağırsaklarında 104 parça mikroplastiğe rastlandı. Üstelik kaplumbağanın açlıktan öldüğü belirtildi. Kaplumbağa, Florida, Boca Raton kentindeki Gumbo Limbo Doğa Merkezi tarafından fark edildi. Ancak her şey için geç kalınmıştı. Kaplumbağa çoktan açlıktan ölmüştü.

Amerika'da kaplumbağaların çoğu plastikler yüzünden ölüyor
Amerika'da kaplumbağaların çoğu plastikler yüzünden ölüyor
  • Gumbo Limbo, kaplumbağanın midesindeki plastikleri çıkardıktan sonra fotoğrafları sosyal medyada yayınladı.

Plastikler kaplumbağalara tokluk hissi veriyor

Yavru kaplumbağalar, yumurtadan çıktıklarında birkaç ay 'sargassum' adı verilen yüzen deniz yosununa yöneliyor. Denizdeki plastikler de buraya yapışıyor. Bu plastikleri yiyecek sanarak yiyen kaplumbağalar açlık hissetmiyor. Bu plastikler kaplumbağalara tokluk hissi veriyor.

Farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar

Amerika'da ölen kaplumbağanın midesinde balondan şişe etiketine kadar birçok farklı plastiğe rastlandı. Kaplumbağaların rehabilitasyonuyla ilgilenen Emily Mirowski, kaplumbağanın olması gerekenden daha az geliştiğini söyledi.

  • Mirowski, ''Bu görüntü gerçekten çok acı verici. Bu durum son birkaç yıldır gördüğümüz bir şey ve insanlarla bu fotoğrafları paylaşarak farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz'' dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >