Denizbank'ı almak için harekete geçti

Denizbank'ı almak için harekete geçti
Denizbank'ı almak için harekete geçti

Rus Sberbank'ın Denizbank'taki hisselerine Dubai'nin en büyük bankası olan Emirates NBD talip oldu. Emirates NBD yaptığı açıklamada ilk aşamada kesin bir sonucun olup olmayacağına ilişkin netliğin olmadığı ifade etti.

Emirates NDB söz konusu görüşmelerin ilk aşamada olduğunu ve işlemin tamamlanıp tamamlanmayacağının kesin olmadığını belirtti.

Netlik kazanırsa açıklama yapılacak

Banka ayrıca sadece somut bir gelişme olması durumunda daha sonra açıklama yapılacağını da ekledi.

Konuya yakın kaynaklar dün Sberbank'ın Türkiye birimi olan Denizbank'ın satışını değerlendirdiğini söylemişlerdi.

Çinliler de talip olmuştu

Konuya yakın dört kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, satışla ilgilenenler arasında Körfez ülkeleri Bahreyn, Katar ve Dubai'den bazı bankaların adı geçerken, Çin'den de ilgili bir bankanın olduğu belirtilmişti.

2012’de Sberbank satın almıştı

Denizbank, 1938 yılında, gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlamak üzere bir devlet bankası olarak kuruldu. 1997 yılının başında, bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satın alınan Denizbank’ı, Dexia Ekim 2006’da bünyesine kattı. 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdüren Denizbank, 28 Eylül 2012 itibarıyla Rusya’nın en büyük bankası Sberbank çatısı altında hizmet vermeye devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >