Denizde altın rengi nesne keşfedildi: Uzmanlar ne olduğunu açıklayamıyor

Denizde bulunan nesneden fotoğraflar
Denizde bulunan nesneden fotoğraflar

ABD'nin Alaska kıyısı açıklarından deniz tabanında keşfedilen, içinde delik bulunan gizemli bir altın nesne araştırmacıların kafasını karıştırdı. Uzmanlar daha önce böyle bir şey görmediklerini dile getirirken, ne olduğundan emin olmasalar da bunun bir yumurta kabuğu ya da deniz süngeri kalıntıları olabileceğini öne sürüyorlar.

Alaska kıyısı açıklarındaki deniz tabanında, içinde bir delik bulunan gizemli altın nesne keşfedildi.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'ne (NOAA) göre parlak nesne, cilt dokusu kadar hassas. Uzmanlar bunun tam olarak ne olduğundan emin olmasalar da bunun bir yumurta kabuğu ya da deniz süngeri kalıntıları olabileceğini öne sürüyorlar. Bir araştırmacı, keşfin canlı yayını sırasında "Bir şey içeri girmeye ya da dışarı çıkmaya çalıştı" dedi.

Denizde bulunan gizemli nesneden bir fotoğraf
Denizde bulunan gizemli nesneden bir fotoğraf

Detaylı DNA testi yapılacak

NOAA, onu olduğu yerde bırakmak yerine, nesneyi bulunduğu kayadan çıkarmak için uzaktan kumandalı bir kol kullandı. Nesne daha sonra, laboratuvardaki DNA testinin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi vermesi umuduyla kıyıya geri getirilmesi için bir tüpe çekildi.

Uzmanlar, ön taraftaki açık deliğe neyin sebep olduğu konusunda kararsız ancak bunun başka bir deniz canlısıyla yaşanan bir tartışmanın sonucu olabileceği düşünülüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >