"Denizde kararti var bu gelen kayik midur, ben ozledum yarumi ağlasam ayip midur": İyi ki doğdun şair ceketli çocuk

Kazım Koyuncu
Kazım Koyuncu

Karadeniz'in asi çocuğu Kazım Koyuncu'nun bugün ölüm yıl dönümü. Koyuncu yaşasaydı, 47 yaşında olacaktı.

"İşte gidiyorum, bir şey demeden
Arkamı dönmeden, şikayet etmeden
Hiçbir şey almadan bir şey vermeden
Yol ayrılmış, görmeden gidiyorum."

33 yaşında vefat etti

                                    
                                    7 Kasım 1971 tarihinde Artvin, Hopa'da dünyaya gelen Koyuncu, 33 yaşında testis kanserinin akciğerlerine yayılması sonucunda 25 Haziran 2005'te vefat etti.
33 yaşında vefat etti 7 Kasım 1971 tarihinde Artvin, Hopa'da dünyaya gelen Koyuncu, 33 yaşında testis kanserinin akciğerlerine yayılması sonucunda 25 Haziran 2005'te vefat etti.
3 yılda 2 albüm

                                    
                                    Küçük yaşta müzikle tanışan Koyuncu, 1980'li yılların sonunda İstanbul'a taşınır. 1990'lı yıllarda arkadaşları ile küçük konserler vermeye başlar ve 1994 yılında laz müziğini rock müziği ile birleştirerek kendi tarzını yaratır. 1995 yılında grup olarak Va Mişkunan adlı ilk albümünü çıkarırlar. 1998 yılında ikinci albüm İgzas çıkar ve bu albüm ilkine göre çok daha fazla ses getirir. Albüm ilk albüme göre daha çok ses getirir. İkinci albüm sonrasında grup dağılır ve 2000'li yılların başında Kazım Koyuncu askere gider.
3 yılda 2 albüm Küçük yaşta müzikle tanışan Koyuncu, 1980'li yılların sonunda İstanbul'a taşınır. 1990'lı yıllarda arkadaşları ile küçük konserler vermeye başlar ve 1994 yılında laz müziğini rock müziği ile birleştirerek kendi tarzını yaratır. 1995 yılında grup olarak Va Mişkunan adlı ilk albümünü çıkarırlar. 1998 yılında ikinci albüm İgzas çıkar ve bu albüm ilkine göre çok daha fazla ses getirir. Albüm ilk albüme göre daha çok ses getirir. İkinci albüm sonrasında grup dağılır ve 2000'li yılların başında Kazım Koyuncu askere gider.
Viya albümü pek ses getirmedi

                                    
                                    Asker sonrası ise ilk solo albüm çalışmalarına başlayıp 2001 yılında Viya adlı ilk solo albümünü yayınlar; ancak bu albüm pek ses getirmez.
Viya albümü pek ses getirmedi Asker sonrası ise ilk solo albüm çalışmalarına başlayıp 2001 yılında Viya adlı ilk solo albümünü yayınlar; ancak bu albüm pek ses getirmez.
Gülbeyaz'a şarkılar yazdı

                                    
                                    2002 yılında Gökhan Birben ile Gülbeyaz adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başlar ve aynı zamanda dizinin bazı bölümlerinde oynar.
Gülbeyaz'a şarkılar yazdı 2002 yılında Gökhan Birben ile Gülbeyaz adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başlar ve aynı zamanda dizinin bazı bölümlerinde oynar.
Yılın en çok satan albümü: Hayde

                                    
                                    2003 yılında ikinci solo albümünün kayıtlarına başlar ve 2004 yılında Hayde adlı ikinci albümünü çıkarır. Son albümü yılın en çok satan albümlerinden biri olur.
Yılın en çok satan albümü: Hayde 2003 yılında ikinci solo albümünün kayıtlarına başlar ve 2004 yılında Hayde adlı ikinci albümünü çıkarır. Son albümü yılın en çok satan albümlerinden biri olur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >