Denizden gelen esrarengiz sesler hayvanları kaçırdı

Kanada'nın ıssız kuzeydoğu bölgesinde bulunan 'Fury' ve 'Hecla' boğazlarında denizden gelen gizemli sesler yüzünden bölgedeki hayvan popülasyonu azaldı.

Bu bölge normalde hem yaz hem kış mevsiminde Kanada'nın hayvan popülasyonu en yüksek bölgesi. Ayrıca bölgenin de en elverişli av alanı olarak nitelendiriliyor. Ancak bölgede hayvan sesleri duyulmuyor artık. Sebebi ise denizden gelen korkutucu sesler.

Nunavut eyaletinde yer alan kanalın çevresinin yaz-kış bölgedeki en verimli av alanlarından biri olduğunu ifade eden yerel yetkili Paul Quassa, “Bu yaz ise neredeyse hiç vahşi yaşam yok. Bunlar o gizemli şey yüzünden yaşanıyor” dedi.

Bölgeyi ziyaret ettiğini ancak bahsedilen sesi duymadığını belirten bir başka yerel yetkili George Qulaut ise yaban hayatındaki azalmayı doğrulayarak, “O bölge, balinaların ve fokların göç yolu üzerindeydi. Bu yaz ise hiçbiri yok” diye konuştu. Boğazdan geçen özel bir yatta bulunan personel de sesi duyduklarını doğruladı.

Boğazdan 'vızıldama' sesiyle ilgili CBC News'te yer alan haberde, yaşananlara bölgede sondaj çalışmalarında bulunan maden şirketlerinin sebep olabileceği belirtildi. Sese, hayvanları bölgeden uzaklaştırmak için Greenpeace tarafından yerleştirilen bir cihazın sebep olabileceği de iddia edildi.







Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >