Denizli'de kaybolan iki çocuk için arama çalışmaları devam ediyor

11 yaşındaki Hakkı Bardan (Solda) ve 9 yaşındaki Rafet Ergen (Sağda)
11 yaşındaki Hakkı Bardan (Solda) ve 9 yaşındaki Rafet Ergen (Sağda)

Denizli’nin Çivril ilçesinde bir gündür haber alınamayan Rafet (9) ve Hakkı (11) için yürütülen arama çalışmaları havanın kararmasıyla birlikte yoğunlaştırıldı. Sulama kanalı bölgesinde yoğunlaştırılan aramalarda sonuç bekleniyor.

Çivril ilçesine bağlı Kıralan Mahallesi'nde yaşayan Rafet E. (9) ve Hakkı B.'den (11) dün saat 15.00'ten bu yana haber alamayan aileleri, havanın kararmasıyla birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak kayıp ihbarında bulundu.

Bölgeye sevk edilen AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri geniş bir çalışma başlattı. Çocukları en son gören kişiye ulaşan ekipler, "Çocukları kanala girmeye çalışırken fark edip uzaklaştırdım" beyanı üzerine çalışmalarını sulama kanalında yoğunlaştırdı.

AFAD ve diğer gönüllü ekipler arama çalışmalarını sürdürüyor.
AFAD ve diğer gönüllü ekipler arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kanalda insan zinciri oluşturan sualtı arama kurtarma ekipleri, çocukların en son görüldüğü noktadan başlayarak güzergahı didik didik taradı. Kanalda yürütülen çalışmalarla eşzamanlı olarak AFAD ekiplerinin yanı sıra başta TRAC olmak üzere diğer gönüllü kuruluşların da katılımıyla çocukların evleri ve çevresindeki geniş arazide aramalar gerçekleştirdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >