Denizli'nin 80 yaşındaki hanım ağası 300 Milyon TL'lik şirketi yönetiyor

Neslihan Akça
Neslihan Akça

Bu devirde hanım ağalık kavramı mı kalmış diyorsanız, çok yanılıyorsunuz...

Neslihan Akça; köyden 8 çocuğuyla kente göçen, eşinin rahatsızlığı sonrası işlerin başına geçen ve yıllık 300 milyon TL ciroya sahip Denizli'nin en büyük şirketlerinden birini yöneten bir kadın.

Aslına bakarsanız bir hanım ağa. 80 yaşında olan Akça, şirket yönetimini ise çocuklarıyla beraber yürütüyor.

Akça neler başardı?

Denizli'ye geldiği günden bu yana yöresel kıyafetlerinden vazgeçmeyen Akça, bu süreçte kentin ilk hazır beton ve asfalt üretim tesisini kurdu, geri dönüşüm, inşaat gibi sektörlerin ardından medya sektörüne de adım atarak yerel yayın yapan televizyon, radyo ve gazeteyi grup bünyesine kattı.

Akça'nın 4'ü erkek, 1'i kız 5 çocuğu var.
Akça'nın 4'ü erkek, 1'i kız 5 çocuğu var.

Eşinin vefatından sonra rahatsızlanan Akça, işleri artık tekerlekli sandalyeyle geldiği iş yerinden takip ediyor. Akça, son olarak Ekim ayında 12 milyon avroluk yatırımla alınan 125 kamyonun teslim törenine katıldı.

O, geldiği süreci ise şöyle tanımlıyor: "Yıllar önce ekmek alacak paramız bile yoktu. Tarladan topladıklarımızı satar, ekmeğimizi kazanırdık. Denizli'ye ilk geldiğimizde sadece bir kamyonumuz vardı. Artık kamyon sayısını unuttum. Her şeyi o kamyonla kazanmaya başladık. Eşim rahatsız olduğu için daha çok sahada ben oluyordum. Fakat bir süre benimle kimse iş yapmak istemedi. Sonraları piyasada yer edinmeye başlayınca iş bulmaya, para kazanmaya başladık. Çocuklarımla çabalayarak bugünlere geldik"

Neslihan Akça ve vefat eden eşi Abdullah Akça
Neslihan Akça ve vefat eden eşi Abdullah Akça

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >