Deprem anında trafikte olan ne yapmalı?

İzmir depreminde trafikte olanlar
İzmir depreminde trafikte olanlar

İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Yiğit Dedeoğlu, deprem anında trafikte olan kişilerin yapması gerekenleri GZT'ye anlattı.

Dedeoğlu, "Deprem anında trafikte olanlar sarsıntıyı fark ettikleri an köprü, bina ve büyük ağaçlardan uzak durarak yolu engellemeden sağa yanaşmalı, aracı uygun bir yere park etmeliler" dedi.

Deprem anında trafikte yapılacak yanlışlar depremden daha çok zararlara sebep olabilir, İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Yiğit Dedeoğlu konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Dedeoğlu'nun açıklamalarından satır başları bu şekilde;

İstanbul depreminde çok daha vahim bir tabloyla karşılaşabiliriz. Bunun için tüm sürücüler gerekmedikçe özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyarılmalı.

Trafik ekipleri görev yapmalı ve bazı kritik caddelere sadece toplu taşıma, bisiklet ve motosiklet trafiğine izin verilmeli. Bu sayede ambulansların ve kurtarma ekiplerinin vakalara yetişmesi daha kolay olacaktır.

Ayrıca Motorize 112 ekipleri görev almalı ve sayı olarak yeterli seviyeye getirilmeli.

Aracı uygun bir yere park edip, yaya olarak devam edin

Deprem anında trafikte olanlar sarsıntıyı fark ettikleri an köprü, bina ve büyük ağaçlardan uzak durarak yolu engellemeden sağa yanaşmalı, aracı uygun bir yere park etmeliler. Park edilen alan yakınlarında binalar, direkler, köprü üstleri gibi alanlar mevcutsa araçların kontak anahtarları üzerinde bırakılarak araçtan inilir ve güvenli alanlara yaya olarak gidilmelidir.

Yol üstleri, geçiş yollarına kesinlikle araç bırakılmamalıdır.

Bu arada hemen hemen tüm otoparkların (İSPARK vb. Belediye işletmeleri) kapılarını vatandaşlara açmaları gerekmektedir.

Bu sayede yol parklanmaları minimize edilebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >