Deprem bölgesindeki üniversitelerde bir yıl uzaktan eğitim yapılabilecek

Arşiv
Arşiv

YÖK Başkanı Erol Özvar, deprem bölgesindeki üniversitelerle ilgili açıklama yaptı. Özvar, "Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'daki üniversiteler isterlerse bir yıl uzaktan eğitim yapabilecek" dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan yeni kararla Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerde derslerin uzaktan ya da yüz yüze yapılması kararı senatolara bırakıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar şunları söyledi:

YÖK olarak depremde en ağır hasarı alan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde bulunan üniversitelerle ilgili yeni kararlar aldık. Bu illerdeki üniversitelere ait binaların depremden etkilenme durumları ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında fakülte ve yüksekokul bünyesindeki önlisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağını, üniversite senatoları karara bağlayacak. Üniversite senatolarının aldığı karar gereğince uzaktan veya yüz yüze öğretim görecek öğrencilerden talep edenlere, kayıtlı olduğu programla eşdeğer ve öğretim dili aynı olan diğer devlet üniversitelerindeki programlarda özel öğrencilik hakkı verilmesine karar verildi. Ayrıca söz konusu illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilere eğer isterlerse eğitim öğretim süresine dahil edilmeden, 1 yıl kayıt dondurma hakkı tanınmasına karar verildi.

"Karar detaylı değerlendirmeler neticesinde alındı"

Bu kararlar, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından detaylı değerlendirmeler neticesinde alındı. Deprem bölgesindeki öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim hayatlarına devam etmelerini Yükseköğretim Kurulu olarak öncelikli bir konu olarak görüyoruz. Diğer taraftan öğrencilerimizin eğitim-öğretimden geri kalmaması için gerekli tedbirleri almak Yükseköğretim Kurulu açısından aynı şekilde hayati bir konu. Bütün bu hususlar göz önüne alınarak dört ilimizdeki üniversitelerimize sahip oldukları imkân ve şartları değerlendirerek uzaktan ve yüz yüze öğretim için karar alma imkânı tanındı. Ülkemizin yaşadığı büyük felaketin acılarını ve etkilerini devlet ve millet dayanışmasıyla en kısa sürede sileceğine inanıyoruz.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >