Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan 11 il için deprem uyarısı: 2-3 yıl sürebilir

Malatya
Malatya

AFAD verilerine göre Malatya'nın Battalgazi ilçesinde dün üç dakika arayla 5.2 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Malatya'daki depremin ardından Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, 11 ile uyarıda bulundu. 6 Şubat sonrası meydana gelen artçıların devam edeceğini söyleyen Ercan, 6,3 büyüklüğüne kadar depremlerin yaşanabileceğini ifade etti.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da saat 17.46'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk sarsıntının şokunu atlayamayan Malatyalılar ikinci artçıyı 3 dakika sonra 4,7 olarak hissetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından ekiplerin incelemelerde bulunduğunu söyledi. "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" diyen Yerlikaya, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını söyledi.

'2-3 yıl sürecek'

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Malatya'daki depremin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Ercan, "Adıyaman-Sincik'de 17.46'da, 7 km'de M5,3'lük deprem, sonra M4,7 artçısı oldu. Dört kırığı kırarak toplam M8,0'lik gerginlik boşaltan depremin artçılarıdır.11 ilde artçılar M6,3 büyüklüğüne kadar 2 ile 3 yıl sürecektir. Depremleri gören yapılar yorgundur. Çelik yapı yapılmalı" dedi.

Adıyaman’da da hissedildi

Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki 5,2 büyüklüğündeki deprem Adıyaman’da da hissedildi. Saat 17.46’da meydana gelen depremi hisseden illerden Adıyaman’da vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Büyük korku ve paniğin yaşandığı deprem sonrasında ağlayanlar oldu.

Kahramanmaraş'ın özellikle Afşin ve Elbistan ilçelerinde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar sokaklara döküldü.

Adıyaman'da da deprem sonrası vatandaşların korku ve panikle kendini sokağa attı ve araçlarına binerek bölgeden ayrıldığı ve bu nedenle kentte trafik yoğunluğu oluştuğu öğrenildi.

Deprem nedeniyle cadde ve sokaklarda insan yoğunluğu yaşandı. Depremde can ve mal kaybının olup olmadığıyla ilgili saha çalışması sürüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >