Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 44 bin 374 oldu

Kahramanmaraş depremi
Kahramanmaraş depremi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 44 bin 374'e yükseldi. Bölgedeki son durumu aktaran AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Şu ana kadar 10 bine yakın artçı sarsıntı gerçekleşmiş durumda. 21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Şu anda 8 bin 182 arama kurtarma personeli çalışmalara eşlik etmektedir" dedi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Depremlerde çok sayıda bina yıkılırken, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 44 bin 374 olduğunu bildirdi.

9 bin 990 artçı gerçekleşti

Sezer, AFAD Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, depremin üzerinden 21 gün geçtiğini, bu süreçte hem 5 üzerinde depremler olduğunu hem de çok sayıda artçı sarsıntılar yaşandığını hatırlattı. Şu ana kadar 9 bin 990 artçı sarsıntı yaşandığını, bölgede toparlanma ve iyileşme sürecinin devam ettiğini dile getiren Sezer, "21 bine yakın binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Şu anda tamamen enkaz kaldırma çalışmalarına yoğunlaşmış durumdayız" diye konuştu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >