Depresyona girdi, kendi başına 6 dil öğrendi

Depresyona girdi, kendi başına 6 dil öğrendi​
Depresyona girdi, kendi başına 6 dil öğrendi​

İzmit'te yaşayan turizm rehberliği öğrencisi Gamze Gazeteci, depresyona girip eve kapandıktan sonra kendi başına 6 yabancı dil öğrenmeyi başardı.

İzmit'te eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Gamze Gazeteci adlı kadına, 2011 yılında depresyon tanısı konuldu. Bilecik Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü'nden mezun olan Gazeteci'nin o günden sonra hayatı değişti.

Evden çıkmadan kendini yabancı dillere verdi

Habertürk'ün haberine göre; turizm bölümünde okuduğu için yabancı dil bilmesi gerektiğini belirten ve depresyon tanısının ardından yıllarca evden dışarı çıkmadığını söyleyen Gamze Gazeteci, "Depresyona girdikten sonra yabancı dillere ilgim arttı. Kendi kendime 6 dil öğrendim" dedi.

Hedefi 20 dil

Artık özel ders vermeye başladığını belirten Gazeteci, "Yabancı dil kitaplarını kaynak olarak kullandım. İngilizce, Rusça, İspanyolca, Flemenkçe, İtalyanca'yı ileri seviyede, Korece'yi ise başlangıç seviyesinde konuşabiliyorum. Hedefim 20 dil. Depresyon seviyemde azalma yaşandı. Yeteneklerimi keşfettim. Şimdi öğrencilere özel ders veriyorum" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >