Dev alışveriş sitesine büyük saldırı: 6 milyondan fazla kullanıcı tehlikede!

İnternet üzerinden dev sitelere gerçekleştirilen siber operasyonlar, kurumları önlem almaya itiyor.
İnternet üzerinden dev sitelere gerçekleştirilen siber operasyonlar, kurumları önlem almaya itiyor.

Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş platformlarından biri olarak değerlendirilen SHEIN’ın kullanıcıları tehlike altında. Siber saldırı sonucu büyük bir problemle karşı karşıya kalan ağın 6 milyondan fazla kullanıcısının bilgileri çalındı.

Çevrimiçi alışveriş sitelerinin giderek arttığı ve bu alanda yer alan devlerin de servetlerine servet kattığı günümüzde birçok farklı kategoride gerçekleştirilen çevrimiçi alışverişler ciddi bir gelir kalemi oluşturabiliyor. Bu doğrultuda, güvenlik sistemlerini de geliştirme zorunluluğu hisseden platformlar, can sıkıcı gelişmelerle de karşılaşabiliyor.

SHEIN, moda konusunda onlarca farklı ürünü haznesinde barındırıyor.
SHEIN, moda konusunda onlarca farklı ürünü haznesinde barındırıyor.

İnternet üzerinden karşımıza çıkan can sıkıcı gelişmelerden biri son günlerde SHEIN ekseninde yaşanıyor. Hızlı ve bol alternatifli biçimde alışveriş yapabilme olanağı sunan çevrimiçi moda mağazası SHEIN’ın 6 milyondan fazla müşterisinin bilgileri çalındı.

6.5 milyon kullanıcının bilgileri çalındı

İhlale dair açıklamada bulunan SHEIN, saldırganların bir yazılım aracılığıyla şirketin kurumsal sunucularına saldırı gerçekleştiğini, 6.5 milyona yakın kullanıcıya ait e-posta ve şifre bilgilerini çalındığını belirtti. Saldırı Haziran ayından Ağustos’a kadar gerçekleşti. SHEIN’ın müşterilerini uyaran siber güvenlik uzmanları, veri ihlallerinden zarar görmemeleri için kullanıcıların e-posta ve şifre bilgilerini en kısa zamanda değiştirmeleri gerektiğini belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >