Dev tehlike: '6 trilyon dolarlık siber saldırı mı geliyor?'

Korkutucu 'siber saldırı' tehdidi.

Küresel ekonomiye 2021 yılında toplam maliyetinin 6 trilyon dolara ulaşması beklenen siber saldırılarla mücadele edebilmek için uluslararası şirketler, finans kuruluşları ve hükümetler adeta seferberlik ilan etmiş durumda.

Dünyada yaklaşık 4 milyar internet kullanıcısı hemen her gün tüm bilgilerini internetüzerinden paylaşıyor. Bu bilgiler kullanıcının belirlediği şifrelerle güvenlik altında gibi görünse de aslında hiçbir bilgi sonsuza dek güvende değil.

Merkezi ABD’de bulunan Cybersecurity Ventures’ın araştırmasına göre siber güvenlik suçlarının dünya ekonomisine sadece 2015yılındaki maliyeti 3 trilyon ABD doları seviyesinde. 2021 yılında ise sibergüvenlik suçlarının dünya ekonomisine toplam maliyetinin 6 trilyon dolara çıkması bekleniyor.

Siber saldırılar konusunda ortaya konan gerçeklikler, tarihe geçecek bir mali kaybı da görünür kılıyor.
Siber saldırılar konusunda ortaya konan gerçeklikler, tarihe geçecek bir mali kaybı da görünür kılıyor.

Bir önceki yıla göre 'yüzde 23'lük artış'

Uluslararası şirketler, verilerinin güvenliğini sağlayabilmek için siber güvenlikönlemlerini artırmak amacıyla daha fazla yatırım yapmak zorunda kalıyor. Merkezi Dublin’de bulunan yönetim danışmanlık şirketi Accentura’nın raporuna göre şirketlerin siber güvenlik harcamaları 2018 yılında bir önceki yıla göre ortalama yüzde 23 artış kaydetti.

Yine Cybersecurity Ventures’ın araştırmasına göre siber güvenlik alanında 2017-2021 yıllarında yapılan küresel harcama tutarı 1 trilyon dolara ulaşmış olacak. Siber güvenlik harcamalarının 2021yılına kadar her yıl ortalama yüzde 12-15 seviyesinde artış kaydetmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >