Devlet Bahçeli'den 'Güvenli Bölge' açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.Bahçeli, ''30-35 kilometre derinlikte kurulacak bir güvenli bölge, yalnızca Türkiye'yi değil bölgeyi de güvenceye kavuşturacaktır. Güvenli bölge, PKK-YPG'nin güvenliğini değil Türkiye'nin güvenliğini muhafaza etmelidir. ABD, müttefiklik ahlakıyla çelişmemelidir'' dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün küresel çatışma haritasına bakıldığında krizlerin ana arterinde özellikle Türk ve İslam coğrafyalarının bulunduğu çok net şekilde görülebilecektir. Müslümanların oluk oluk kanı dökülmektedir.

"Müslüman Müslümana düşman edilmektedir"

Müslüman Müslümana düşman edilmektedir. Şu anda dünya üzerinde 52 ayrı ülke ve bölgede kriz ve çatışmalar devam etmektedir. İslam hem içten hem de dıştan saldırı altındadır. Türkiye'nin İslam ülkelerinin lideri olmasının önü kesiliyor. Dinler arası hoşgörü maskesiyle İslam geriletilmek istendi. 1967 sınırlarına bağlı kalarak başkenti Doğu Kudüs olacak bağımsız Filistin devleti insanlık vicdanının kaçınılmaz mecburiyetidir.

"Keşmir'de oyun kuranlar Kerkük'te kıyım Kıbrıs'ta yıkım peşindedir"

Keşmir üzerine kumar oynayanların niyetleri aşikardır. Keşmir yarası bir kez daha kanamıştır. Pakistan ile Hindistan 3 defa savaşmalarına rağmen sonuç alamamışlardır bu kez 4. kez karşı karşıya gelmişlerdir. Keşmir'de oyun kuranlar Kerkük'te kıyım Kıbrıs'ta yıkım peşindedir.

"Türkiye bölgesinde parlayan yıldız uyanmış devdir"

Türkiye'ye Fırat'ın doğusundan meydan okunuyor. Türkiye bölgesinde parlayan yıldız uyanmış devdir. Teröristlerin yanında kim duruyorsa Türkiye'nin karşısındadır. Sınırlarımızı korumak devlet olma haysiyetimizin ihmali olmayan bir icabıdır. Suriye'nin kuzeyinden kaynaklanan terörist faaliyetleri odağında karşılayıp etkisiz hale getirmek büyük bir ihtiyaçtır.

''Güvenli Bölge planlaması kaçınılmaz zarurettir"

Dost ve müttefiklerin şaibesiz desteği çok önemlidir. Güvenli bölge planlaması kaçınılmaz zarurettir. Ülkemizin güvenlikle ilgili kaygılarını telafi edilecek tedbirlerin alınacak olması memnuniyet vericidir. Temennimiz yeni oyalama sürecine tevessül edilmemesidir. Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacılar için yeni bir hayat süratle hazırlanmalıdır. Güvenli bölge, PKK-YPG'nin güvenliğini değil Türkiye'nin güvenliğini muhafaza etmelidir. ABD, müttefiklik ahlakıyla çelişmemelidir. ABD Türkiye'yi anlamalı sevmiyorsa da saygı duymalıdır, YPG'ye silah ve cephane sevkiyatından vazgeçmeli yanlıştan dönmelidir. (Suriye) 30-35 kilometre derinlikte kurulacak bir güvenli bölge, yalnızca Türkiye'yi değil bölgeyi de güvenceye kavuşturacaktır. ABD'nin ağzına bakamayız millet ne der ona bakarız.

CHP ve HDP'ye tepki

Fırat'ın doğusunda ihanet var düşman var. Bunlarla ilgili ne tür bir diyalog teklif ediliyor? Bu nasıl bir zafiyettir. HDP'li temelsiz şahıs ise savaş politikalarından vazgeçilsin diye çağrı yapıyor. Orman yakan namertlerin ağaç kesiliyor diye çığlık atması mide bulandırıcı bir çelişkidir. CHP HDP ile gelecek hayalleri kurmaktadır.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >