Devlet Su İşleri televizyon, buzdolabı ve yataklardan dertli

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Rize'de düzenlenen 4. Ulusal Taşkın Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada televizyon, buzdolabı ve yatakların, hatta araçların dere yataklarına atıldığını belirterek "Bunlar da taşkınlarda kapalı kesitleri tıkıyor" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Rize Valisi Erdoğan Bektaş, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ile bürokratlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

- DSİ Genel Müdürü Acu, yaptığı konuşmada televizyon, buzdolabı ve yatakların, hatta araçların dere yataklarına atıldığını belirterek bunlar da taşkınlarda kapalı kesitleri tıkıyor dedi.

- Bütün hesapları caminin dışına taşacak gibi yapmak zorundayız

Halk arasında, 'Bu dereden su akmaz' denen yerler olduğuna ifade eden Acu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir cami örneği var. Sabah namazında bir sıra saf, öğlen namazında iki sıraya çıkar. Cuma namazında cami dolar, bayram namazında ise caminin dışına taşar. Bütün hesapları caminin dışına taşacak gibi yapmak zorundayız. Bin yıllık debilerle hesap yapıyoruz. Suyu akışına bırakmak zorundayız. Yoksa kendi yolunu buluyor. İnsanların maddi zararlarını karşılayabilirsiniz ama manevi zararları tazmin etmeniz mümkün değil. Tekrar tekrar aynı şeyleri yaşatmamak lazım. Hepimize çok büyük görev düşüyor. Uygunsuz kesitler yapanlar tekrar tekrar düşünmeli, suyun önüne hiçbir şey koymamayı prensip edinmeliyiz. Bu konuda sadece DSİ'nin takibi ve müdahalesi yeterli olmaz. Dereler sadece DSİ'nin değil hepimizin. Dereleri akışına bırakacağız."

- Dere yatağına atılan televizyonlar, buzdolapları, yataklar ve hatta araçlar taşkınlarda kapalı kesitleri tıkıyor


Su önleyici tesislerin gelen malzemelerle tıkandığını anlatan Acu, "Dere yatağına atılan televizyonlar, buzdolapları, yataklar ve hatta araçlar taşkınlarda kapalı kesitleri tıkıyor. Onun için kapalı kesitlerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyoruz. DSİ'den görüş ve izin alınmadan dere yataklarına müdahalede bulunulmamalı" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >