Devlet Tiyatroları sanatçısı Recep Sarı hayatını kaybetti

60 yaşındaki sanatçı Recep Sarı
60 yaşındaki sanatçı Recep Sarı

Devlet Tiyatroları, 60 yaşındaki sanatçı Recep Sarı'nın hayatını kaybettiğini duyurdu. Bir Aşk Uğruna, Melek Apartmanı, Ne Seninle Ne Sensiz, Çocuklar Duymasın, Beni Affet, Yeşil Deniz ve Şahsiyet gibi birçok ekran projesinde yer aldı.

DT'den yapılan açıklamada, sanatçı Recep Sarı'nın bugün yaşamını yitirdiği duyurdu. DT Genel Müdürü Mustafa Kurt da sanatçı için taziye mesajı yayımladı.

Kurt, mesajında, "Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncumuz Recep Sarı'nın vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

  • Recep Sarı kimdir?
  • Oyuncu, senaryo yazarı Recep Sarı, 20 Kasım 1963 tarihinde dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nü 1986 yılında bitirdi. Bitirdiği yıl İzmir Devlet Tiyatrosu’na Stajyer Sanatçı olarak atandı. 1991 yılına kadar burada görev aldı ve aynı yıl tekrar Ankara Devlet Tiyatrosu’na, okul okuduğu şehre tayin oldu ve halen burada görev yapmaktadır.
  • 2004 yılında Dönme Dolap adında bir tarihi eser kaçakçılığını konu alan bir eser yazdı. TRT 1 ekranlarında yayınlandı. 2008 yılında da Foça’da çekilen Dalgakıran adlı aşk dizisini yazdı. TRT 1’de yayımlanan dizide İlhan Mansız ve Eliza Hope oynamıştı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >