Devletin desteği vatandaşın azmiyle Mardin'de 400 aile ipek yetiştiriyor

Mardin’in Savur ilçesinde ipek böcekçiliği kadınların yüzünü güldürdü. Pilot bölge seçilen köyde kadınlar evlerinin bazı odalarını bile ipek böceği yetiştirmek için ayırdı.

Mardin’in Savur ilçesine bağlı Başkavak köyünde devlet desteğiyle kurulan ipek böceği çiftlikleri kadınların yüzünü güldürüyor. Evlerinin bazı odalarını bile ipek böceği yetiştirmek için ayıran kadınlar, kozaları satarak gelir elde ediyor.

Savur ilçesinde ilk defa ipekböceği yetiştiriciliği yaptıklarını anlatan Fatma Aras kocasının da işinden ayrılarak kendisine yardım etmeye başladığını söyledi.
Savur ilçesinde ilk defa ipekböceği yetiştiriciliği yaptıklarını anlatan Fatma Aras kocasının da işinden ayrılarak kendisine yardım etmeye başladığını söyledi.

Bölgede ilk defa kurulan sistemle köylülerin para kazanmaya başladığını belirten Yerel Ekonomi Daire Başkanı Salih Sancar, bu yıl yaklaşık 400 çiftçi aileye bu sistem sayesinde iş kurduklarını söyledi. Başkavak köyünü pilot bölge seçtiklerini anlatan Sancar, “Proje kapsamında bütün masraflar devlet tarafından karşılanıyor. Uygulama sonucu çok güzel değerler elde ettik. Umuyorum ki bu saatten sonrada daha fazla yaygınlaşır." dedi.


“Devlet sayesinde para kazanmaya başladık”
İpekböceği sayesinde iş sahibi olduğunu kaydeden Mesude Erdoğan, şunları kaydetti:
“Böcekler ilk bizlere geldiğinde hiç tepki göstermeden aldık. Bu devletin bize verdiği bir iş imkanıdır. Hiç görmediğimiz bir böcek türü. Böceklere bakmak bizlere büyük bir mutluluk verdi. Kendi ellerimizle besledik. Onların yapraklarını ufak ufak doğrayarak hazırladık. Nasıl çocuklarımıza bakıyorsak, onlara da öyle bakmaya başladık. Kozaların oluşması çok hoşumuza gitti. Çok güzel bir ş yaptığımızın farkına vardık. Bizler bu işi daha ileri götürmek istiyoruz.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >