Diana ile Prens Charles'ın 35 yıllık düğün pastası açık arttırmada

İngiliz Kraliyet ailesinin dünyaca ünlü çifti Prenses Diana ile Prens Charles'ın 35 yıllık düğün pastasından kalan bir dilim, açık arttırmada satılıyor.

Diana ile Charles'ın 1981'deki düğününde dağıtılan pastadan kalan bir dilimin bin 500 sterline (yaklaşık 5 bin 800 lira) alıcı bulması bekleniyor. Uzmanlar krem peynirli ve şekerlemeyle kaplı meyveli pastanın, içeriği koruyucu maddeler sayesinde hala yenilebilir olduğunu iddia ediyor.
Prens ve Prenses'in düğün pastası
Beyaz bir kutuda tutulan dilim pastanın üzerinde, "Ekselansları Galler Prensi ve Prensesi'nin en iyi dilekleriyle" ifadesi yer alıyor.
Prens ve Prenses'in düğün pastası Beyaz bir kutuda tutulan dilim pastanın üzerinde, "Ekselansları Galler Prensi ve Prensesi'nin en iyi dilekleriyle" ifadesi yer alıyor.
Dünyanın en pahalı yiyecekleri
Yarım ekmek arasını, 2 yumurta kırmayı falan unutun: İşte dünyanın en pahalı yiyecekleri
Dünyanın en pahalı yiyecekleri Yarım ekmek arasını, 2 yumurta kırmayı falan unutun: İşte dünyanın en pahalı yiyecekleri
Altın ile süslenmiş kremalı trüf
Şef Frank Tujague'nin elinden çıkan lezzet, harika bir krema ve altın parçalarıyla süslü. Bu harika lezzet sayesinde sağlanan gelirin bir bölümü de, Les Amis d'Escoffier Scholarship adındaki mutfak okulu öğrencilerine burs olarak veriliyor.  
Fiyatı 2.500 TL.
Altın ile süslenmiş kremalı trüf Şef Frank Tujague'nin elinden çıkan lezzet, harika bir krema ve altın parçalarıyla süslü. Bu harika lezzet sayesinde sağlanan gelirin bir bölümü de, Les Amis d'Escoffier Scholarship adındaki mutfak okulu öğrencilerine burs olarak veriliyor. Fiyatı 2.500 TL.
Altın kutularda elmastan havyar 
İran'da üretilen ve altın kaplarda servis edilen Almas, dünyanın en pahalı havyarı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş durumda.
Sadece Londra Caviar House & Prunier'da satılan Almas, 24 ayar altın kutularda satılıyor. 
Fiyatı 60.000 TL
Altın kutularda elmastan havyar İran'da üretilen ve altın kaplarda servis edilen Almas, dünyanın en pahalı havyarı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş durumda. Sadece Londra Caviar House & Prunier'da satılan Almas, 24 ayar altın kutularda satılıyor. Fiyatı 60.000 TL
Yubari kavunu 
Yubari kavunları her yılın ilk hasatlarından toplanıyor. 

Fiyatı: 55.000 TL
Yubari kavunu Yubari kavunları her yılın ilk hasatlarından toplanıyor. Fiyatı: 55.000 TL
İtalyan trüf
Beyaz trüfün fiyatı dudak uçuklatacak türden.
Fiyatı: Yaklaşık 500.000 TL
İtalyan trüf Beyaz trüfün fiyatı dudak uçuklatacak türden. Fiyatı: Yaklaşık 500.000 TL
Bildiğiniz mantarlardan değil; Matsutake
Her biri olan değerinde olan Matsutake mantarı, dünyanın en pahalı mantarı olarak biliniyor. 
Kilosu 4.500 TL'den satışa sunulan mantar; Japonya, Çin, Kanada, Finlandiya ve Amerika'da yetişiyor.
Bildiğiniz mantarlardan değil; Matsutake Her biri olan değerinde olan Matsutake mantarı, dünyanın en pahalı mantarı olarak biliniyor. Kilosu 4.500 TL'den satışa sunulan mantar; Japonya, Çin, Kanada, Finlandiya ve Amerika'da yetişiyor.
Peynir ekmek deyip geçmeyin, Pule peyniri bir başka 
Sırp mutfağından çıkan ve dünyanın en pahalı yiyecekleri listesine giren Pule peyniri, yalnızca dişi eşekten üretiliyor. 

Fiyatı: 3.000 TL
Peynir ekmek deyip geçmeyin, Pule peyniri bir başka Sırp mutfağından çıkan ve dünyanın en pahalı yiyecekleri listesine giren Pule peyniri, yalnızca dişi eşekten üretiliyor. Fiyatı: 3.000 TL
Elmas işli düğün pastası
İngiltere'nin en ünlü pastacılarından Cake tarafından yapılan dünyanın en pahalı düğün pastası, 4000 elmas ile süslenmiştir. 

Fiyatı: 52.7 milyon dolar
Elmas işli düğün pastası İngiltere'nin en ünlü pastacılarından Cake tarafından yapılan dünyanın en pahalı düğün pastası, 4000 elmas ile süslenmiştir. Fiyatı: 52.7 milyon dolar
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >