'Dijital Vatandaşlık ile Gelişim' Erasmus+ Projesi ile gençler dijital becerilerini geliştirdi

Ankara
Ankara

'Dijital Vatandaşlık ile Gelişim' isimli Erasmus+ Projesi gençlerin dijital hak ve sorumluluklarına değinerek dijitalleşen dünyada aktif vatandaşlık becerilerinin gelişmesine katkı sağladı.

Avrupa Birliği Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve fonlanan Erasmus+ Gençlik Çalışanları programında yer alan 'Dijital Vatandaşlık ile Gelişim' isimli proje 25 Eylül – 2 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşti.

Toplumda vatandaşların nasıl ki hak ve sorumlulukları varsa, dijital dünyada da vatandaşların hak ve sorumlulukları vardır. Dijital vatandaşlar özel yaşamın gizliliği, güvenlik, erişim ve dahil edicilik, ifade özgürlüğü ve daha fazla haklardan yararlanabilir. Ancak bu haklarla birlikte, herkes içingüvenli ve sorumlu bir dijital ortam sağlamaya yönelik, etik değerler, empati ve diğer yükümlülükler gibi bazı sorumlulukları olduğu gibi aynı zamanda özel yaşamın ve kişisel verilerin korunması gibi birçok da hakkı bulunmaktadır.

Bu kapsamda gerçekleştirilen proje ile farklı ülkelerden gelen toplamda 49 gencin bulunduğu projede gençlerin dijital haklarının korunması, dijital vatandaşlığa aktif katılımının sağlanması, dijital okur yazarlık becerilerinin gelişmesi ve tüketici farkındalığının gelişmesi gibi birçok konuda çalışmalar ile dijital becerilerini geliştirdiler. Bunun yanı sıra yaygın eğitim metotlarının kullanımı ve yaygınlaştırılması ile de gençlik çalışmaları programında deneyim kazandılar. Farklı ülkelerden bir araya gelen katılımcılar bu proje sayesinde kültürlerarası farkındalık ile uluslararası etkileşiminde gelişmesini sağladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >