Dikkati çeken korona araştırması: Yüzük parmağı uzun olan erkek daha dayanıklı

Yüzük parmağı uzun olan erkeklerin Covid-19’dan ölme riski daha düşük
Yüzük parmağı uzun olan erkeklerin Covid-19’dan ölme riski daha düşük

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, uzun yüzük parmağına sahip olan erkeklerin anne karnındayken daha fazla testosteron aldığı ve bu nedenle koronavirüse karşı daha dayanıklı oldukları öne sürüldü.

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmada, daha uzun yüzük parmağı olan erkeklerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölme riskinin daha düşük olduğu öne sürüldü.

Uzmanlar, rahimde daha fazla testosterona maruz kalan erkeklerin daha uzun yüzük parmaklarına sahip olduğunu belirtti. Testosteron hormonu, vücudun koronavirüsle savaşmasına yardımcı olan ACE2 adı verilen enzimlerin düzenlenmesinde rol oynuyor.

200 bin kişi incelendi

41 ülkede 200 bin kişiyi inceleyen bilim adamları, erkeklerin daha kısa yüzük parmaklarına sahip olduğu ülkelerdeki ölüm oranlarının daha yüksek olduğunu buldu.

"Biyolojik avantaj sağlıyor"

Araştırmayı yürüten, İngilltere’de yer alan Swansea Üniversitesi'nden Profesör John Manning, bu durumun erkek yüzük parmaklarının daha uzun olduğu Avustralya, Yeni Zelanda, Avusturya ve Doğu Asya ülkelerine “biyolojik bir avantaj” sağlayabileceğini söyledi. Öte yandan, araştırmaya göre İngiltere ve Galler'deki yüzük parmakları daha kısa olan erkekler, tüm ölümlerin yüzde 56'sını oluşturuyor.

Türkiye en kısa yüzük parmağı ortalamasında üçüncü sırada

  • Bununla birlikte araştırmada, en kısa yüzük parmağı ortalamasına sahip olan ülkeler sırasıyla "Bulgaristan, Arjantina, Türkiye, İspanya, İsrail, Romanya, Hindistan, Macraristan, Yunanistan ve İngiltere" olarak açıklandı. Çalışmada, Türkiye'deki Covid-19 ölümlerinin yüzde 2,1'inin kısa uzun parmağına sahip erkeklerin oluşturduğu aktardı.
  • En uzun yüksek parmağına sahip erkeklerin ise Malezya, Meksika, Rusya, Singapur, Brezilya, Avusturya, İzlanda, Yeni Zelanda, Avustralya ve Belçika'da yer aldığı görüldü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >