Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun sabıkası ortaya çıktı

Dilan Polat-Sıla Doğu
Dilan Polat-Sıla Doğu

Cezaevinde bulunan Dilan Polat ve Sıla Doğu'nun geçmiş yıllara ait 'diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takınma suçundan' ertelenmiş 1 yıl 8 aylık hapis cezalarının olduğu ortaya çıktı. Polat ve Doğu, şu an devam eden davalarından ceza alırsa, ertelenen hapis cezaları da üzerine eklenecek.

Kara para aklamak, vergi kaçırmak, örgüt kurmak suçlamalarıyla haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İki kardeşin geçtiğimiz senelerde 'diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takınma suçundan' ertelenmiş 1 yıl 8 aylık hapis cezalarının olduğu ortaya çıktı.

Usulsüz işlem yapıldığı tespit edildi

Dava süreci 2019 yılında CİMER’e yapılan bir ihbarla başlarken, Dilan Polat’ın Ataşehir’de faaliyet gösteren işyerinde usulsüz işlemler yapıldığı belirtildi.

Sabah’tan Arzu Kaya'nın haberine göre, şikayet üzerine Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü güzellik merkezine denetime gitti.

Müşterilere yetkileri olmadıkları halde tıbbi müdahalede bulundukları, güzellik merkezinde yetkisiz şekilde sağlık hizmeti sunulmasına izin verildiği tespit edildi.

Bu amaçla kullanılan cihazlar ve ilaçlar da belirlenirken, alınan bilirkişi raporunda merkezin işletmecisi olan şüphelilerin suç işlediği tespit edildi.

8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında “ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunma” ve “diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanı takınma” suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2021 yılının mart ayında çıkan kararda sanıkların diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takına suçundan 2’şer yıl hapislerine, ardından duruşmadaki davranışları sebebiyle iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü.

80 lira da adli para cezası verilirken, ceza tekrar suç işlemeyecekleri konsunda kanaat oluşması nedeniyle ertelendi. Polat ve Doğu, şu an devam eden davalarından ceza alırsa, ertelenen hapis cezaları da üzerine eklenecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >