Diriliş Ertuğrul Bosnalı izleyicileri mest etti

Diriliş Ertuğrul
Diriliş Ertuğrul

TRT 1 ekranlarında reyting rekorları kıran ve 60'ın üzerinde ülkede izlenen Diriliş Ertuğrul dizisi Bosna-Hersek'te de yayınlanmaya başladı. Bosna izleyicisiyle buluşan dizi yayınlandığı ilk günden itibaren reyting sıralamasında en üstlerde yer alıyor.

Bosna Hersek'in en çok izlenilen ve bilinen kanalı olan ''Hayat'' televizyonunda yayınlanmaya başlayan rekortmen dizinin haftada 6 gün Boşnakça alt yazı ile yayınlandığını belirten ''Hayat'' televizyonun Program Satın Alma Sorumlusu Sanela Junuzovic dizi hakkında şu sözleri söyledi: Bosna Hersek seyircisi daha çok aşk veya aile hikayelerini konu alan yapımların izliyor "Diriliş Ertuğrul" ile farklı bir konuyu izleyiciye aktarmak istiyoruz. Bu kararla aslında risk alıyoruz, ancak seyircilerden şu ana kadar gösterilen bölümlere çok olumlu geri dönüşler geliyor ve bu bizi sevindiriyor.

Dizi Bosna Hersek televizyonlarında Ertugrul ismiyle yayınlanıyor.

Genellikle bir dizinin farklı bölümlerini haftada 4-5 gün gösterdiklerini aktaran Junuzovic, "Ancak Diriliş Ertuğrul haftanın 6 günü izleyiciyle buluşuyor. Bir dizinin haftada 6 kez gösterilmesi Hayat televizyonu için de yeni bir durum." dedi.

Diriliş Ertuğrul için Hayat TV kanalının hazırladığı tanıtım videosu

Bosnalılar ve Türkler aynı ortak değerleri taşıyor

Daha öncesinde Diriliş Ertuğrul dizisinde yer alan Boşnak oyuncu

Reshad Strik de Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki yakın ilişkiler dolayısıyla "Diriliş Ertuğrul"un bu ülkede daha önce yayınlanmaya başlaması gerektiğini ifade ederek, "Bosna Hersekliler de bu kültürün bir parçası aslında. Bosna Hersek söz konusu tarihin ileri dönemlerinde Balkanlar'da büyük bir rol oynadı." dedi. Bu tür projelerin tarih anlatımı için önem taşıdığını vurgulayan Strik, yapımın Bosna Hersek'te oldukça sevilerek izlendiğini dile getirdi.

Bugüne kadar 60'ın üzerinde ülkede izlenen Diriliş Ertuğrul dizisi 200 milyondan fazla izlendi

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >