Diş macunu reklamlarındaki ışıldayan dişlerin sırrı mutfağınızda gizli

Dişlerinizin beyazlığı için yediklerinize dikkat!

Kim istemez ki bembeyaz, ışıldayan dişlere sahip olmayı? Her gün düzenli ve özenle fırçaladığınız dişleriniz, bir türlü beyazlamıyorsa sorun yediklerinizde. Siz istediğiniz kadar fırçalayın, tükettiğiniz besinler dişlerinize zarar verebiliyor. Sizin için diş ve diş etleriniz için zararlı besinleri araştırdık.
Şekere elveda demelisiniz
İlk sırada en büyük düşmanınız geliyor, şeker. Aşırı şeker tüketimi, diş yapısının içerisinde gizli kalıp zamanla çürümeye neden olabilir. Hele temizliği doğru yapılmazsa, bu durum zamanla diş kaybıyla dahi sonuçlanabilir.
Şekere elveda demelisiniz İlk sırada en büyük düşmanınız geliyor, şeker. Aşırı şeker tüketimi, diş yapısının içerisinde gizli kalıp zamanla çürümeye neden olabilir. Hele temizliği doğru yapılmazsa, bu durum zamanla diş kaybıyla dahi sonuçlanabilir.
Kahve keyfini azaltmanız gerekebilir
Koyu renkli içeceklerin gün içinde sıklıkla tüketilmesi, zamanla dişte leke oluşumuna neden olabilir. Ayrıca, aşırı sıcak içeceklerin diş minesine zararı da unutulmamalıdır.
Kahve keyfini azaltmanız gerekebilir Koyu renkli içeceklerin gün içinde sıklıkla tüketilmesi, zamanla dişte leke oluşumuna neden olabilir. Ayrıca, aşırı sıcak içeceklerin diş minesine zararı da unutulmamalıdır.
Masum görünen soda da düşmanınız
Oldukça masum görünse de, soda diş sağlığınız açısından oldukça zararlıdır. Sodanın içinde yer alan asit, diş minenize zarar verir. Bu asitle zarar gören dişler üzerinde, zamanla lekeler oluşabilir.
Masum görünen soda da düşmanınız Oldukça masum görünse de, soda diş sağlığınız açısından oldukça zararlıdır. Sodanın içinde yer alan asit, diş minenize zarar verir. Bu asitle zarar gören dişler üzerinde, zamanla lekeler oluşabilir.
Çay kültürüne son
Türk kültürünün vazgeçilmezi siyah çay, dişlerde en fazla leke oluşumuna neden olan içecektir. Bu yüzden, siyah çay tüketimini elinizden geldiğince azaltmanızı öneririz. Siyah çay yerine yeşil çay tercih edebilirsiniz. Başka bir çare de her siyah çay tüketiminden sonra,, dişlerinizi fırçalamak olabilir.
Çay kültürüne son Türk kültürünün vazgeçilmezi siyah çay, dişlerde en fazla leke oluşumuna neden olan içecektir. Bu yüzden, siyah çay tüketimini elinizden geldiğince azaltmanızı öneririz. Siyah çay yerine yeşil çay tercih edebilirsiniz. Başka bir çare de her siyah çay tüketiminden sonra,, dişlerinizi fırçalamak olabilir.
Meyve sularına dikkat!
İçerisinde bulundurduğu şeker miktarını düşünmezsek, meyvelerin doğallığından şüphe yok. Doğal meyve suları da vücut açısından oldukça sağlıklı; ancak bu içeceklerde bulunan asit diş minenize zarar verebilir. Aynı zamanda meyvelerin renkleri de zamanla dişlerinizde lekelere neden olabilir.
Meyve sularına dikkat! İçerisinde bulundurduğu şeker miktarını düşünmezsek, meyvelerin doğallığından şüphe yok. Doğal meyve suları da vücut açısından oldukça sağlıklı; ancak bu içeceklerde bulunan asit diş minenize zarar verebilir. Aynı zamanda meyvelerin renkleri de zamanla dişlerinizde lekelere neden olabilir.
Nişastalı gıdalar diş taşını tetikliyor
Nişastalı gıdalar bol karbonhidrat içerdiğinden, diş arasına sıkışan küçük bir parça bile ileride büyük problemlere neden olabilir. Bu durum diş taşı oluşumunu da tetikler.
Nişastalı gıdalar diş taşını tetikliyor Nişastalı gıdalar bol karbonhidrat içerdiğinden, diş arasına sıkışan küçük bir parça bile ileride büyük problemlere neden olabilir. Bu durum diş taşı oluşumunu da tetikler.
Gazlı içeceklerden uzak durun
Asitli ve gazlı içecekler diş minesi tabakasını aşındırdığından, diş ve diş etine zarar verir. Kola, enerji içecekleri, kutu meyve suları ve diğer gazlı tüm içecekler bu kategoridedir.
Gazlı içeceklerden uzak durun Asitli ve gazlı içecekler diş minesi tabakasını aşındırdığından, diş ve diş etine zarar verir. Kola, enerji içecekleri, kutu meyve suları ve diğer gazlı tüm içecekler bu kategoridedir.
Şişelenmiş sular
Belki de en masum görünen suların içerisinde yer alıp diş çürümesine engel olan florür, şişelenmiş suların içerisinde etkisini kaybeder. Bu durum, sürekli tüketilen şişe suların diş çürümesine neden olmasını sağlar.
Şişelenmiş sular Belki de en masum görünen suların içerisinde yer alıp diş çürümesine engel olan florür, şişelenmiş suların içerisinde etkisini kaybeder. Bu durum, sürekli tüketilen şişe suların diş çürümesine neden olmasını sağlar.
Pekii, ne mi yapacaksınız?
Yapacaklarınız basit. Süt, mineralli su, yeşil bitki çayları, iyi yıkanmış sebzeler ve lifli gıdalar dişlerinizin en iyi dostu besinlerdir. Dişlerinize zarar veren diğer besinlerin tüketimine dikkat edip yararlı şeyler tükettiğiniz durumda, sağlıklı bir ağıza sahip olabilirsiniz. Dişlerinizi düzenli fırçalamayı, fırçaladıktan sonra diş ipi kullanmayı unutmayın. Aynı zamanda en az 2 ayda bir diş fırçanızı değiştirip 6 ayda bir diş doktoruna görünmeyi de ihmal etmeyin.
Pekii, ne mi yapacaksınız? Yapacaklarınız basit. Süt, mineralli su, yeşil bitki çayları, iyi yıkanmış sebzeler ve lifli gıdalar dişlerinizin en iyi dostu besinlerdir. Dişlerinize zarar veren diğer besinlerin tüketimine dikkat edip yararlı şeyler tükettiğiniz durumda, sağlıklı bir ağıza sahip olabilirsiniz. Dişlerinizi düzenli fırçalamayı, fırçaladıktan sonra diş ipi kullanmayı unutmayın. Aynı zamanda en az 2 ayda bir diş fırçanızı değiştirip 6 ayda bir diş doktoruna görünmeyi de ihmal etmeyin.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >