Dışarısı içerden karanlık oyunu izleyiciyle buluşmaya devam ediyor

 Dışarısı İçeriden Karanlık oyunu
Dışarısı İçeriden Karanlık oyunu

İstanbul'da kısa bir süre önce temelleri atılan Tiyatro Babutsa, Dışarısı İçeriden Karanlık isimli ilk oyunuyla izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor.

Tülin Boz ve İlke Susuzlu tarafından Kıbrıs ve Türkiye ortaklığında İstanbul'da temelleri atılan ve "iki kıyı arasında" söylemiyle faaliyete geçen Tiyatro Babutsa, Kıbrıs'ta yetişen Babutsa meyvesinden ismini alıyor. Türkiye'de kürek yemişi, diken inciri gibi isimlerle anılan meyve yaz aylarında kaktüs bitkisi üstünde turuncu bir renkle sofralarımızda yerini alıyor.

Dikenli olmasından dolayı toplarken ve soyarken oldukça meşakkatli olan Babutsa meyvesi oldukça tatlı ve ferahlık veren bir yapıya sahip. Bu noktadan hareketle turuncu renkli olmasıyla enerjiyi, lezzetindeki tatla enfesliği ve dikenli oluşundan ötürü zorluğu simgelemesiyle tiyatroya Babutsa ismi verildi.

Oyun kadınları anlatıyor

Tiyatro Babutsa ilk olarak, dışarıyla içeriyi, karanlıkla aydınlığı ve kahkahayla gözyaşını "kadın" dünyası ekseninde irdeleyen Dışarısı İçeriden Karanlık isimli oyunuyla perdelerini açma kararı aldı.

Kadınları anlatan, Alper Susuzlu'nun yazıp İlke Susuzlu'nun yönettiği Dışarısı İçeriden Karanlık adlı oyun, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tiyatroseverlerin huzuruna çıktı.

Ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesinde geçen, kadınların etrafında cereyan eden oyunda; kadın hakları, insan hakları ve evrensel değerler irdeleniyor.

Çılgın kadınların hikayesinde acı ile tebessüm, hüzün ile kahkaha adeta iç içe. Gülerken ağlayanları, ağlarken gülenleri resmeden psikolojik bir oyun.

Karanlıkla aydınlık bir terazinin iki kefesinde tartılıyor oyun boyunca, tıpkı akıllılıkla delilik gibi...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >