Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG, Menbiç'ten çekilecek

Mevlüt Çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, YPG'nin Türkiye ve ABD'nin gözetiminde Menbiç'ten çekileceğini belirterek “YPG çekilince güvenliği ABD ve Türk askerleri sağlayacak” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'nin Menbiç'ten ABD ve Türkiye'nin gözetiminde çekileceğini söyledi. Çavuşoğlu, 19 Mart'ta yapılacak toplantıyla Türkiye ile ABD'nin Menbiç konusunda yol haritasını belirleyeceğini belirtti.

Çavuşoğlu, ABD'nin Menbiç'i güvenli hale getireceğini, eğer bu olmazsa Türkiye'nin Menbiç'e yönelik askeri operasyon düzenleyeceğini söyledi.

Öte yandan Çavuşoğlu, YPG'ye verilen silahların toplanması konusunun takipçisi olduklarını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

  • "YPG'nin olduğu bölgeler nasıl istikrara kavuşturulur, kimin yöneteceğini nasıl sağlayabiliriz. Temel prensip nüfus oranında yönetim olması. YPG hiçbir şekilde olmayacak. Münbiç'ten YPG çekilince orada ABD ve Türk askerleri olacak. YPG'nin çekilmesine nezaret edeceğiz. Buranın güvenliğini kim sağlayacak, ABD ve Türkiye. Önce bu modeli Münbiç'te uygulayacağız daha sonra diğer yerlere götüreceğiz. Bu Rakka için de, Fırat'ın doğusunda YPG'nin kontrolündeki yerler için de geçerli.”

TSK’dan Afrin açıklaması

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yaptığı yazılı açıklamada, Pazartesi günü itibarıyla Afrin kent merkezinin kuşatıldığını açıkladı.

TSK "12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatılmış, müteakip harekât için kritik öneme sahip bölgeler ele geçirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >