Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 'cuma namazı' açıklaması

Camide namaz kılan cemaat- Arşiv
Camide namaz kılan cemaat- Arşiv

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Bugün cuma vaktinde ezan okunduktan sonra evlerimizde öğle namazını kılalım. Bizleri her türlü bela, musibet ve tedavisi olmayan hastalıklardan koruması için Rabbimize dua ve niyaz edelim." dedi. Diyanet, koronavirüs tedbirleri kapsamında aldığı kararla cuma ve cemaatle kılınan namazların ikinci bir emre kadar gerçekleştirilmeyeceğini duyurmuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Cuma namazı ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Twitter'dan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Twitter'dan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Aziz kardeşlerim! Bugün CUMA vaktinde ezan okunduktan sonra evlerimizde öğle namazını kılalım. Bizleri her türlü bela, musibet ve tedavisi olmayan hastalıklardan koruması için Rabbimize DUA ve niyaz edelim. CUMANIZ mübarek olsun.

Ne olmuştu?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bu hafta içinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda alınan tedbir kararlarını duyuran Erbaş, "Cuma namazı belli bir süre kılınmayacak. Vakit namazları da cemaatle kılınmayacak. Camilerimiz vakit namazlarında açık olacak. Anca cemaat oluşturulmasına cami görevlileri izin vermeyecek. Ferdi olarak namaz kılınabilir." demişti.

Erbaş, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in veba salgını döneminde de benzer uygulamalar olduğunu ifade etmiş, İslam'ın can güvenliğini ön planda tuttuğunu ifade etmişti. Hazreti Ömer'in veba nedeniyle aldığı karar da örnek olarak anlatılmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >