Diyarbakır'da askeri üsse saldırı girişiminde bulunuldu

Saldırı sonrası bölgeye itfaiye ve ambulanslar yönlendirildi
Saldırı sonrası bölgeye itfaiye ve ambulanslar yönlendirildi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bulunan 8. Ana Jet Üssü'nde patlama yaşandı. Kısa süreli silah seslerinin ardından bölgeye ambulanslar sevk edildi. Saat 00.52 itibariyle ikinci bir patlama daha meydana geldi. Meydana gelen patlamalarla ilgili bilgilendirmede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir askeri tesise iki maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur" dedi.

Diyarbakır'da 8. Ana Jet Üssü'nde aralıklarla iki patlama yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da yaşanan patlamalarla ile ilgili sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulundu. Bakan Soylu, "Diyarbakır'da bir askeri tesise iki maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zayiat yoktur" dedi.

"Zayiat yaşanmadı"

Yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Valiliği, "00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir" ifadelerine yer verdi.

MSB: Gerekli tüm tedbirler alınmıştır

Diğer yandan Diyarbakır'da yaşanan patlamayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır" denildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >