Doğal taşların faydaları

Şifalı taşlar
Şifalı taşlar

Taşların tarih boyunca insanları cezbetmesinin tek nedeni renkleri, yaydıkları göz alıcı ışıklar veya maddi açıdan taşıdıkları değer değil; pek çok uzmana göre, bu taşlar ruhsal ve fiziksel sorunları çözmede de insanlara fayda sağılıyor.

Dünyanın çeşitleri yerlerinde bulunan şifalı taşların bilinmeyen pek çok faydası vardır. Özellikle de verdikleri enerji ile birçok hastalığın devası olabilmektedir. Peki, hangi taşlar neye iyi gelir? İşte taşların insan bedenine ve zihnine olan faydaları...

Değerli taşlar sağladığı faydaları...

1) Aytaşı: Bacak ve sırt ağrılarına aynı zamanda kramplara iyi gelir. Bilinçaltınızı netleştirir, konuşma yeteneği verir, duygu ve düşüncelerinizi rahat bir şekilde dışa vurmanızı sağlar..

2) Zebercet: Kalp pankreas dalak ve ciğerlerin üstünde olumlu etkileri bulunur.Beden-zihin arsındaki dengeyi sağlar.

3) Zümrüt: Bağışıklık ve sinir sistemi, kalp, ciğer aynı zamanda böbreği kuvvetlendirdiği bilinir. Bedeninizi ve ruhunuzu temizleyerek duygusal yönden dengeye kavuşturur. Samimiyet ve sadakatin sembolüdür. Kullanan kişinin yüksek iradeye sahip olmasını, karşısına çıkan zorlukları aşmasını sağlar. Cesaret ve kendine güven getirir.

4) Jasper: İç organları ve sindirim sistemini güçlendirir. yüksek enerji verdiğinden, güçlü hissetmenizi sağlar. İnanç, sadakat, sevgi ve saygının simgesidir.

5) Topaz: Topaz Taşının bir diğer ismi de Sarı Yakut olarak bilinmektedir. Yine bu taşa verilen isimlerden biri de Aşk Taşı ismidir. Aşıkların arasındaki sürtüşmeleri giderir. Kişinin sanatsal yönlerini açığa çıkarır. Göz hastalıklarına iyi gelir.

6) Turkuvaz: Talih taşı olarak bilinen turkuazın, uzun yıllardır tansiyon ve kalp hastalarına iyi geldiği söyleniyor. Kaygıyı da telkin ettiği söylenen turkuaz kimi uzmanlara göre, kişinin kendisini daha iyi ifade etmesine de yardımcı oluyor.

7) Yeşim taşı: Böbrek rahatsızlıklarından kaynaklanan ateşi düşürmek için kullanılan yeşimin, akıl sağlığını korumaya da yardımcı olduğu söyleniyor. Ayrıca kadınların adet ağrılarına iyi geliyor.

8) Kuvars: Vücutta bulunan kötü enerjiyi pozitif enerjiye dönüştürmeye yarayan taş, kıskançlık, korku ve öfkeden koruduğu söylenir.

9) Ametist: En şifalı taşlar arasında kabul edilen ametist; stres, migren, iştahsızlık, göz ağrıları ve akciğer hastalıklarına karşı kullanılıyor. Bağışıklık sistemini de güçlendirdiği düşünülen ametist ayrıca alkol problemi olanlara da tavsiye ediliyor.

10) Azurit: Göz ağrılarına iyi gelen taş, uzun süre araba kullanan ya da bilgisayar başında çalışmaktan dolayı gözleri yorulanlar için çok iyidir.

11) Akik: Uğur ve bereket taşı akik, şifalı taş uzmanlarına göre, kan dolaşımını hızlandırıyor, hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel sağlığı korumaya yardımcı. Akik taşı aynı zamanda sağlıklı ve uzun bir ömrün de simgesi.

12) İnci: İncinin onu taşıyan kişiye güç, huzur ve çalışma azmi verdiği düşünülüyor. İnci kötü duygularda korunmak amacıyla da kullanılıyor.

13) Mercan: Solunum açıcı etkisi olduğu söylenen mercanın aynı zamanda kişinin cazibesini arttırdığına da ılıyor. Kimileri ise, sedef hastalığının tedavisinde kullanıyor.

14) Akuamarin: Beden ve zihin ilişkisini güçlendirdiği söylenen, akuamarin, denizciler tarafından uzun yıllar boyunca nazara karşı kullanılmış. Akuamarinin aynı zamanda düşüncenin berraklaşması ve yaratıcı gücün ortaya çıkmasında da büyük rolü vardır.

15) Kehribar: Guatr, astım, alerji ve bronşite karşı iyi geldiği söylenen amber, sindirim sistemini de düzenliyor. Ayrıca amberin kötü talihe karşıda tılsım olarak kullanıldığı biliniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >