Doğanın mucizesi çiçeklerin en pahalı olanları

Çiçekler
Çiçekler

Mucizevi bir sanat eseri gibi gözüken çiçeklerin bazılarının fiyatları da oldukça mucizevi boyutlardadır

Bir kadının parmağına taktığı o zarif o muhteşem yüzük gibi çiçekler de doğanın yüzükleridir. Rengarenk çiçekler ile muhteşem bir sanat eseri gibi gözüken çiçeklerin Allah tarafından özenle yapılması dışında hiçbir açıklaması olamaz. Böylesine güzellikte ve narinlikte olan bu çiçekler sevdiğimiz insanlara hediye olmanın yanı sıra doğada kendi hallerinde de son derece mutlulardır. Özellikle bizim ülkemizde de çiçeklere verilen önem yadsınamayacak kadar fazladır. Neredeyse her evin balkonunda veya cam kenarında güzel bir çiçek görürsünüz. Bu çiçeklerin her birinin etrafa neşe ve huzur saçtığına da inanılmaktadır. Peki ya bazı çiçeklerin fiyatlarını da duyduğunuzda evinize alıp onları büyütebilecek misiniz diye sorsak? listeye sondan başlamamız gerektiğini düşünüyoruz.
Ateş lalesi

                                    Sadece Asya ve Güney Afrika'da yetiştirilebilen ateş lalesi hem rengi ile hem de nadir bulunması ile dikkatleri çekmektedir. Dallar ve yaprakları ile yaklaşık olarak 3 metrelik uzunluğa ulaşabilmektedirler. Taç yapraklarının göz alıcı renginin yanı sıra merkezi de farklı renklere bürünebilmektedir.
Ateş lalesi Sadece Asya ve Güney Afrika'da yetiştirilebilen ateş lalesi hem rengi ile hem de nadir bulunması ile dikkatleri çekmektedir. Dallar ve yaprakları ile yaklaşık olarak 3 metrelik uzunluğa ulaşabilmektedirler. Taç yapraklarının göz alıcı renginin yanı sıra merkezi de farklı renklere bürünebilmektedir.
17. yüzyıl lale soğanı

                                    5500 ile 6000 dolar arasında satışı yapılan 17. yüzyıl lale soğanı özellikle Hollandalılar için oldukça önemli bir yere sahipler. Şekilleri ve renkleri ile 17. yüzyıl dönemlerinden kalan bu lale soğanı oldukça da rağbet görmektedir. Bu çiçekleri statü sembolü olarak gösterebileceğinize dair durumlar da bulunmaktadır.
17. yüzyıl lale soğanı 5500 ile 6000 dolar arasında satışı yapılan 17. yüzyıl lale soğanı özellikle Hollandalılar için oldukça önemli bir yere sahipler. Şekilleri ve renkleri ile 17. yüzyıl dönemlerinden kalan bu lale soğanı oldukça da rağbet görmektedir. Bu çiçekleri statü sembolü olarak gösterebileceğinize dair durumlar da bulunmaktadır.
Safran

                                    Yarım kilosu 1500 dolar gibi bir fiyata satılan her derde deva olduğu düşünülen bir çiçektir safran. Aslında safran bir baharat olarak sofralarımızda kullanılmaktadır. Ve safran çiçeğinin başçık kısmından üretilmektedir. 80 bin civarında safran çiçeğinin başçıkları toplanıp yaklaşık yarım kilo safran baharatı elde edilmektedir. Bu yüzden de oldukça pahalı bir piyasası bulunmaktadır.
Safran Yarım kilosu 1500 dolar gibi bir fiyata satılan her derde deva olduğu düşünülen bir çiçektir safran. Aslında safran bir baharat olarak sofralarımızda kullanılmaktadır. Ve safran çiçeğinin başçık kısmından üretilmektedir. 80 bin civarında safran çiçeğinin başçıkları toplanıp yaklaşık yarım kilo safran baharatı elde edilmektedir. Bu yüzden de oldukça pahalı bir piyasası bulunmaktadır.
Altın Kinabalu orkidesi

                                    Eşsiz bir güzelliğe sahip olmasından dolayı yaklaşık olarak her bir tanesi 6 bin dolar civarında bir paraya satılmaktadır. Dünya üzerinde sadece Malezya'nın Kinabalu Ulusal Parkında bulunan bu çiçeğin çiçek açması yıllar alabilmektedir. Hem çok nadir hem de çok narin olmasından dolayı bu fiyata satılmaktadır.
Altın Kinabalu orkidesi Eşsiz bir güzelliğe sahip olmasından dolayı yaklaşık olarak her bir tanesi 6 bin dolar civarında bir paraya satılmaktadır. Dünya üzerinde sadece Malezya'nın Kinabalu Ulusal Parkında bulunan bu çiçeğin çiçek açması yıllar alabilmektedir. Hem çok nadir hem de çok narin olmasından dolayı bu fiyata satılmaktadır.
Shenzhen Nongke orkidesi

                                    Bu ismi almasının nedeni tamamen insan yapımı olmasıdır. Bu çiçeği üreten ekibin adı Shenzhen Nongke 'dir. 200 bin dolar gibi bir fiyata satılmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. Bunlardan birisi görünüşü diğeri ise insan yapımı olup çok nadir olmasıdır.
Shenzhen Nongke orkidesi Bu ismi almasının nedeni tamamen insan yapımı olmasıdır. Bu çiçeği üreten ekibin adı Shenzhen Nongke 'dir. 200 bin dolar gibi bir fiyata satılmasının birkaç nedeni bulunmaktadır. Bunlardan birisi görünüşü diğeri ise insan yapımı olup çok nadir olmasıdır.
Juliet gülü

                                    2006 yılında Chealse Çiçek fuarında gösterilen Juliet Gülünün fiyatı 15.8 milyon dolardır. Sebebi ise bakımının ve büyümesinin yılları almasıdır. David Austin bu çiçeği üretebilmek için 15 yıl boyunca çaba sarf etmiştir.
Juliet gülü 2006 yılında Chealse Çiçek fuarında gösterilen Juliet Gülünün fiyatı 15.8 milyon dolardır. Sebebi ise bakımının ve büyümesinin yılları almasıdır. David Austin bu çiçeği üretebilmek için 15 yıl boyunca çaba sarf etmiştir.
Listemizin paha biçilemez olan tek çiçeği; Kadupul çiçeği

                                    Bu çiçeğin paha biçilemez olmasının tek nedeni nadir olması değildir. Diğer bir nedeni de toplarken ona zarar vermemenin imkansız olmasıdır. Bir tür kaktüs olan bu çiçek şafak doğmadan önce ölmektedir. Sadece gece yarısında çiçek açtıktan sonra etrafa sakinleştirici bir koku yaymaktadır. toplanmaya kalkılırsa en fazla 4 saat dayanabilmektedir. Bu nedenler ile onun paha biçilemez olduğu kanaatine varılmıştır.
Listemizin paha biçilemez olan tek çiçeği; Kadupul çiçeği Bu çiçeğin paha biçilemez olmasının tek nedeni nadir olması değildir. Diğer bir nedeni de toplarken ona zarar vermemenin imkansız olmasıdır. Bir tür kaktüs olan bu çiçek şafak doğmadan önce ölmektedir. Sadece gece yarısında çiçek açtıktan sonra etrafa sakinleştirici bir koku yaymaktadır. toplanmaya kalkılırsa en fazla 4 saat dayanabilmektedir. Bu nedenler ile onun paha biçilemez olduğu kanaatine varılmıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >