Doğru saç modelini bulmak da zorlananlar için yüz tiplerine uygun saç modelleri

SAÇ MODELLERİ

Yüz şekillerine göre saç kesimlerinde amaçlanan; yüzdeki orantısızlığı en aza indirgemektir.

Özellikle kadınların başta olmak üzere insanların en önem verdikleri şey saç tipleridir. Yüzlerini ön plana çıkarmak isteyenler nasıl bir model seçecekleri konusunda hep kararsız kalırlar.

Bu içeriğimiz de sizlere yüz tiplerine uygun saç modellerini derledik.

Yuvarlak Yüzler

                                    
                                    
                                Yuvarlak yüz hatlarına sahip olanların en büyük avantajı her türlü saç modelinin ve uzunluğunun yüzlerine yakışıyor olmasıdır. Düz saçlar ve katlı kesimler ise en çok yakışan modellerdir demek mümkün olacaktır.
Yuvarlak Yüzler Yuvarlak yüz hatlarına sahip olanların en büyük avantajı her türlü saç modelinin ve uzunluğunun yüzlerine yakışıyor olmasıdır. Düz saçlar ve katlı kesimler ise en çok yakışan modellerdir demek mümkün olacaktır.
Kare Yüzler

                                    
                                    
                                Sivri ve sert bir çene yapısına sahip olan kare yüzlere en yakışan saç modeli küt kesimdir demek mümkün olacaktır. Yine de asimetrik kesimli bir küt saçı tercih etmek en doğrusu olacaktır.
Kare Yüzler Sivri ve sert bir çene yapısına sahip olan kare yüzlere en yakışan saç modeli küt kesimdir demek mümkün olacaktır. Yine de asimetrik kesimli bir küt saçı tercih etmek en doğrusu olacaktır.
Oval Yüzler

                                    
                                    
                                Oval yüzler de tıpkı yuvarlak yüzler gibi her türlü saç modelini kendilerine yakıştırabilen yüz tipine sahip insanlardır. Topuz ve gevşek saçlar birazcıkta dağınık görünüş ile yüz hatları olduğu gibi ortaya çıkabilir.
Yine bununla birlikte at topuzu modelleri de bu tarz bir yüz tipi için en yakışan modeller arasında yer alıyor.
Oval Yüzler Oval yüzler de tıpkı yuvarlak yüzler gibi her türlü saç modelini kendilerine yakıştırabilen yüz tipine sahip insanlardır. Topuz ve gevşek saçlar birazcıkta dağınık görünüş ile yüz hatları olduğu gibi ortaya çıkabilir. Yine bununla birlikte at topuzu modelleri de bu tarz bir yüz tipi için en yakışan modeller arasında yer alıyor.
Geniş Alınlı Yüzler

                                    
                                    
                                Geniş alınlı yüze sahip olan insanların uzak olması gereken saç modeli at kuyruğu vb. modellerdir. Alnı kapatan modelleri tercih etmeleri onlar için en yakışanı olacaktır.
Geniş Alınlı Yüzler Geniş alınlı yüze sahip olan insanların uzak olması gereken saç modeli at kuyruğu vb. modellerdir. Alnı kapatan modelleri tercih etmeleri onlar için en yakışanı olacaktır.
Küçük Alınlı Yüzler

                                    
                                    
                                Küçük alınlı yüzler için en uygun saç modeli yüzü ortaya çıkartıp daraltmayan perçem modeli olacaktır.
Küçük Alınlı Yüzler Küçük alınlı yüzler için en uygun saç modeli yüzü ortaya çıkartıp daraltmayan perçem modeli olacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >