Doğu Akdeniz'de tansiyon yükseliyor: Yunanistan Kızılhisar (Meis) Adasına asker çıkardı

Yunanistan'ın Meis adasına gönderdiği askerler
Yunanistan'ın Meis adasına gönderdiği askerler

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin attığı kararlı adımlar sonrasında AB’den yardım alan Yunanistan, Meis (Kızılhisar) Adası’na asker yığarak sözde gövde gösterisi yapma çabası gösteriyor.

Yunanistan’ın iş birliği yaparak arkasına almaya çalıştığı Fransa ve diğer AB ülkelerinin desteğiyle Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de sindirme çabaları devam ediyor.

Her fırsatta Doğu Akdeniz'deki haklarından asla vazgeçmediğini belirten ve ve bölgeye donanmasını gönderen Türkiye, art arda gelen taciz hamlelerine rağmen istikrarlı duruşunu koruyor.

Türkiye’nin bölgedeki hareketlerini yakından takip eden Yunanistan, şimdi de Fransız medyası aracılığıyla gözdağı vermeye çalışıyor.

Fransız haber ajansının Yunan medyasına servis ettiği bir fotoğrafa göre, Doğu Akdeniz’deki Meis(Kızılhisar) Adası, yoğun bir asker sevkiyatı yaşıyor.

Yunan basını savaş çığırtkanlığı yapıyor

Yunan basınında “Atina, Türk provokasyonuna karşı her şeye hazır ve Meis (Kızılhisar) ’e asker gönderiyor” başlıklarıyla verilen haberlere göre tamamen silahlı askerler, Meis Adası’nda göreve çağrılmış durumda.

“Yunan Silahlı Kuvvetler, Türklerin kışkırtıcı açıklamaları müzakere masasına oturmayı reddetmeleri üzerine kırmızı alarma geçti. Olası bir savaş için bölgede ek kuvvetler görevlendirildi.” açıklamasıyla verilen haber, Yunanistan’in ve iş birlikçi ülkelerin provokasyon çabalarını gözler önüne serdi.

Yunanistan, Lozan ve Paris antlaşmalarını ihlal ediyor

Yunanistan'ın söz konusu adımları 1923 tarihli Lozan ile 1947 Paris Barış Antlaşmalarının yeni bir ihlal anlamına geliyor.

Atina yönetimi, silahlandırması yasak olmasına rağmen 1960 yılından bu yana bu adaları silahlandırmaya devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >