Doğu Türkistan'da 7 büyüklüğünde deprem

Arşiv
Arşiv

Merkez üssü Doğu Türkistan'ın Aksu ilinin Üçturfan ilçesine bağlı Vuşi kasabası olan deprem 7,0 büyüklüğünde gerçekleşti.

Çin işgalindeki Doğu Türkistan'da 23 Ocak 2024 tarihi yerel saat ile 00.09'da (TSİ 21.09) şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Doğu Türkistan'da hissedildi.

Merkez üssü Aksu ilinin Üçturfan ilçesine bağlı Vuşi kasabası olan sarsıntı, Aksu il merkezinin yaklaşık 140 kilometre batısında, Kırgızistan ve Kazakistan sınırı yakınındaki dağlık bölgede, yerin 22 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Depremde henüz can kaybı bildirilmezken, yerel saatle 03.00 itibarıyla (TSİ 22.00) merkez üssüne 20 kilometre mesafedeki 20 köyde iki evin ve bazı ahırların yıkıldığı aktarıldı.

Depremin ardından bölgede en büyüğü 5,3 olan artçı sarsıntılar kaydedildi.

Ulusal basındaki haberlerde Aksu ilinden 60, Vuşi ilçesinde 10 kişilik arama kurtarma ekibi afet bölgesinde hareket ettiği, 800 kurtarma görevlisinin de acil durum için teyakkuza geçtiği bildirildi.

Sarsıntılar nedeniyle Aksu il merkezinde vatandaşlar eksi 10 dereceyi bulan soğuğa rağmen evlerini terk ederek sokaklara çıktı.

Deprem, Aksu il merkezinin yanı sıra Kaşgar, Hotan ve Urumçi şehirlerini de etkiledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >