Doğumun ardından bebeğin ilk aşısı olan anne sütü onlar için en değerli hediye

Sağlıklı ve problemsiz hayatlar için anne sütü şart

Anne sütü, hayat boyunca alınabilecek en sağlıklı ve faydalı besinlerin başında geliyor. Bebeğin gelişimi, kas ve kemik sağlığı açısından da oldukça önemli olan anne sütü alımı, çocuk ve anne arasında ki en güçlü bağdır. Ancak belirli bir dönemden sonra, bebeğin sağlıklı gelişimi için tek başına bir besin kaynağı olarak verilmemelidir. Bebeğin beslenmesinde ilk 6 ay yeterli olacak anne sütü, 6 ay sonrasında takviye besinlerle desteklenmelidir.
Bebekler için en uygun besin

                                    Bebeğin ruh ve vücut sağlığı için de önemli olan süt her daim uygun ısıda, ekonomik, hijyenik ve temizdir.
Bebekler için en uygun besin Bebeğin ruh ve vücut sağlığı için de önemli olan süt her daim uygun ısıda, ekonomik, hijyenik ve temizdir.
Her annenin sütü kendi bebeğine özel

                                    Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun olan değerdedir. Prematüre bebeği olan annenin sütü kendi bebeğine uygunken 3 aylık bebeği olan annenin sütü 3 aylık bebeğine uygundur.
Her annenin sütü kendi bebeğine özel Her annenin sütü, kendi bebeği için en uygun olan değerdedir. Prematüre bebeği olan annenin sütü kendi bebeğine uygunken 3 aylık bebeği olan annenin sütü 3 aylık bebeğine uygundur.
Bebeğinin gelişimini hızlandırır

                                    Anne sütü bebeğin organları açısından oldukça önemli olduğundan büyüme ve gelişmeyi doğrudan etkiler.
Bebeğinin gelişimini hızlandırır Anne sütü bebeğin organları açısından oldukça önemli olduğundan büyüme ve gelişmeyi doğrudan etkiler.
İlk 6 ay yalnızca anne sütü

                                    Bebeğin ilk 6 ayında aldığı anne sütü, beslenme açısından yeterlidir; ek gıdaya gerek kalmaz. Ancak sonrasında ek gıda ihtiyacı doğar ve ek gıda alımına başlanabilir. Ek gıdalar günde 2 öğün olarak verilmeli; tek tek yeni gıdalara başlanmalıdır.
İlk 6 ay yalnızca anne sütü Bebeğin ilk 6 ayında aldığı anne sütü, beslenme açısından yeterlidir; ek gıdaya gerek kalmaz. Ancak sonrasında ek gıda ihtiyacı doğar ve ek gıda alımına başlanabilir. Ek gıdalar günde 2 öğün olarak verilmeli; tek tek yeni gıdalara başlanmalıdır.
Bebeğinize besinleri yavaş yavaş tattırın

                                    İlk olarak tahıllar, sonrasında sırayla sebze, meyve, beyaz ve kırmızı et ve en son yumurta şeklinde tattırılmalıdır.
Bebeğinize besinleri yavaş yavaş tattırın İlk olarak tahıllar, sonrasında sırayla sebze, meyve, beyaz ve kırmızı et ve en son yumurta şeklinde tattırılmalıdır.
3 gün ara verin

                                    Bebeğinizi yeni besinlerle tanıştırırken azar azar vermeye dikkat edin. Böylece, onların herhangi bir besine alerjisi olup olmadığını daha iyi anlayabilirsiniz. Tattırılan besinler arasında mutlaka 3-4 gün boşluk bırakın.
3 gün ara verin Bebeğinizi yeni besinlerle tanıştırırken azar azar vermeye dikkat edin. Böylece, onların herhangi bir besine alerjisi olup olmadığını daha iyi anlayabilirsiniz. Tattırılan besinler arasında mutlaka 3-4 gün boşluk bırakın.
1 yaştan önce beslenmeye dikkat!

                                    Bir yaşın altındaki bebeklere bal, inek sütü, yumurtanın beyazı verilmemeli. 1 yaş sonrasında bu besinler azar azar tattırılmalı ve yine alerji kontrolü yapılmalı.
1 yaştan önce beslenmeye dikkat! Bir yaşın altındaki bebeklere bal, inek sütü, yumurtanın beyazı verilmemeli. 1 yaş sonrasında bu besinler azar azar tattırılmalı ve yine alerji kontrolü yapılmalı.
Bebeği her türlü enfeksiyondan korur

                                    İçerdiği minerallerle anne sütü, bebeklerin her türlü enfeksiyondan korumasına yardımcı olur.
Bebeği her türlü enfeksiyondan korur İçerdiği minerallerle anne sütü, bebeklerin her türlü enfeksiyondan korumasına yardımcı olur.
Obeziteyi önler

                                    Anne sütüyle beslenen bebekler, dengeli beslendiklerinden genellikle aşırı kilolu olmazlar. Bu durum, onların ilerde obezite hastalığına yakalanmalarına da engel olur.
Obeziteyi önler Anne sütüyle beslenen bebekler, dengeli beslendiklerinden genellikle aşırı kilolu olmazlar. Bu durum, onların ilerde obezite hastalığına yakalanmalarına da engel olur.
Bebeğin ilk aşısı anne sütü

                                    Annenin doğum sonrası ilk gelen sütü bebek için oldukça önemli olmakla birlikte, bebeğin ilk aşısı niteliğindedir.
Bebeğin ilk aşısı anne sütü Annenin doğum sonrası ilk gelen sütü bebek için oldukça önemli olmakla birlikte, bebeğin ilk aşısı niteliğindedir.
Bebeğin doğal sakinleştiricisidir

                                    Anne ile bebek arasında en duygusal bağı kuran emzirme işlevi, bebeğin sakinleşmesini de sağlar. Özellikle emzirip gazını çıkardığınız bebeğinizi uykuya yatırdığınızda, mışıl mışıl uyduğunu göreceksiniz.
Bebeğin doğal sakinleştiricisidir Anne ile bebek arasında en duygusal bağı kuran emzirme işlevi, bebeğin sakinleşmesini de sağlar. Özellikle emzirip gazını çıkardığınız bebeğinizi uykuya yatırdığınızda, mışıl mışıl uyduğunu göreceksiniz.
Çalışan annelere saklama imkanı

                                    Özellikle çalışan anneler, bebeklerini emzirmek için her defasında evlerine gidemezler. Bu durumlarda süt saklama poşetlerinden faydalanabilirler. Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün muhafaza edilebiliyor. Buzdolabının buzluğunda 3 ay kadar saklanırken derin dondurucuda 6 ay muhafaza edilebiliyor. Ancak, siz yine de sütü bu kadar bekletmeden bebeğinize vermeye çalışın.
Çalışan annelere saklama imkanı Özellikle çalışan anneler, bebeklerini emzirmek için her defasında evlerine gidemezler. Bu durumlarda süt saklama poşetlerinden faydalanabilirler. Anne sütü oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün muhafaza edilebiliyor. Buzdolabının buzluğunda 3 ay kadar saklanırken derin dondurucuda 6 ay muhafaza edilebiliyor. Ancak, siz yine de sütü bu kadar bekletmeden bebeğinize vermeye çalışın.
Kendinize güvenin, güçlü olun!

                                    Bebek doğum süresinden sonra da anneyle bağını koparmaz ve annenin hislerini anlamaya devam eder. Siz güvensiz, problemli, depresif ve güçsüz bir anne olursanız, çocuğunuz da huzursuz ve problemli olacaktır. Bebeğinizin haberini aldığınız ilk günden, onun büyümesine şahit olduğunuz zamanlarda da devam etmek üzere, her an güçlü ve güven dolu bir anne olduğunuzu hissettirin. İnanın o da sizin kadar güçlü ve huzurlu bir hayat yaşayacaktır.
Kendinize güvenin, güçlü olun! Bebek doğum süresinden sonra da anneyle bağını koparmaz ve annenin hislerini anlamaya devam eder. Siz güvensiz, problemli, depresif ve güçsüz bir anne olursanız, çocuğunuz da huzursuz ve problemli olacaktır. Bebeğinizin haberini aldığınız ilk günden, onun büyümesine şahit olduğunuz zamanlarda da devam etmek üzere, her an güçlü ve güven dolu bir anne olduğunuzu hissettirin. İnanın o da sizin kadar güçlü ve huzurlu bir hayat yaşayacaktır.
Anne sütünü arttırmak için bol su için!

                                    Sütü arttıran en önemli unsur sudur. Günde en az 2,5 - 3 litre su içmelisiniz, çünkü sütün önemli bir kısmı sudan oluşuyor.
Anne sütünü arttırmak için bol su için! Sütü arttıran en önemli unsur sudur. Günde en az 2,5 - 3 litre su içmelisiniz, çünkü sütün önemli bir kısmı sudan oluşuyor.
Kalsiyum içeren gıdalar tüketin

                                    Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan süt, yoğurt ve peynir gibi besinleri de düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze ya da kuru baklagil yemeye özen gösterin.
Kalsiyum içeren gıdalar tüketin Kalsiyum bakımından oldukça zengin olan süt, yoğurt ve peynir gibi besinleri de düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze ya da kuru baklagil yemeye özen gösterin.
Meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin

                                    Gün içerisinde mutlaka meyve ve sebze tüketin. Yeni doğum yaptınız diye, ağzınıza sürekli tatlı ve hamur işi sokuşturanlara karşı gelip sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Sürekli tatlı tuzlu şeyler tüketmek, sütü arttırmak yerine yalnızca kilonuzu arttırmanızı sağlar.
Meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin Gün içerisinde mutlaka meyve ve sebze tüketin. Yeni doğum yaptınız diye, ağzınıza sürekli tatlı ve hamur işi sokuşturanlara karşı gelip sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Sürekli tatlı tuzlu şeyler tüketmek, sütü arttırmak yerine yalnızca kilonuzu arttırmanızı sağlar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >