Doktor çifte Maldivler tuzağı: Düğüne 10 gün kala dolandırıldıklarını öğrendiler

Aykut ve Nihal Çelik çifti
Aykut ve Nihal Çelik çifti

İstanbul Taksim'de bir turizm şirketinden 4 bin 800 dolara Maldivler için balayı paketi satın alan doktor çift düğüne 10 gün kala firmanın kapısını çaldığında hayatlarının şokunu yaşadı. Dolandırıcıların 'Maldivler'de Balayı Paketi' sattıktan sonra ortadan kayboldukları ortaya çıktı. Mahkemeye taşınan olayda tatil paketini satan turizm firmasının yetkililerine 7,5 yıl hapis, 30 bin TL de para cezası verildi.

Her ikisi doktor olan Aykut ve Nihal Çelik çiftine, nişanlı oldukları dönemde İstanbul Taksim’de 4 bin 800 Dolara ileri tarihli 'Maldivler'de Balayı Paketi' sattıktan sonra ortadan kaybolan Adem ve Davut H. kardeşler ile kuzenleri Oktay S. 'dolandırıcılık' suçundan toplam 7,5 yıl hapis ve 30 bin TL para cezasına çarptırıldı.

“Ben de maaşımı alamıyordum”

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki günkü ikinci duruşmasına tutuksuz sanık Oktay S. avukatı ile geldi.

Duruşmada doktor çifti ise avukatları temsil etti. Oktay S. savunmasında diğer sanıkların teyzesinin oğulları olduğunu belirterek şunları söyledi:

  • "Aynı şirkette satış temsilcisi olarak çalışıyordum. Dolandırıcılık suçunu kabul etmiyorum. Şirketin işleri kötüye gidiyordu. Hesaplara bloke konuldu. Bu nedenle taahhüt yerine getirilemedi. Ben de maaşımı alamıyordum. Şirkete icra geldiğini ve bilgisayarlara el konulduğunu öğrendim. Şirketin büyük hissedarı, teyzemin kardeş olan çocuklarıydı. Yüzde 10 hissemi onlara devretmiştim"

“Olaydan 10 gün öncesine kadar şirkette satış yapmaya devam etmişlerdir”

Çelik çiftinin avukatı ise Oktay S.'nin şirket temsilcisi olduğunu vurgulayarak, "Olaydan 10 gün öncesine kadar şirkette satış yapmaya devam etmişlerdir. Ayrıca haciz söz konusu değildir. Aradan geçen zamana rağmen yapılan bir ödeme yoktur. Cezalandırılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Duruşma savcısı, mütalaasında, sanıkların dolandırıcılık kastı ile hareket ettiğini, fikir, irade ve eylem birliği içerisinde 'dolandırıcılık' suçunu işlediklerini bildirerek, ceza verilmesini istedi.

Aykut ve Nihal Çelik çifti
Aykut ve Nihal Çelik çifti

Mahkeme, turizm şirketinin sahipleri Adem ve Davut H. kardeşler ile kuzenleri Oktay S.'ye dolandırıcılık suçundan 3'er yıl hapis ve 600'er gün adli para cezası verdi. İyi hal indirimi yaparak, hapis cezalarını 2'şer yıl 6'şar aya, adli para cezasını da 500'er güne düşürdü. Cezaları ertelemeyen mahkeme, para cezasını günlüğü 20 TL'den 10 biner TL olarak belirledi. Cezanın 10 eşit taksitte ödenmesine hükmetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >