Doktoru açıkladı: Usta oyuncu Ali Sürmeli'nin sağlık durumu nasıl?

Ali Sürmeli- Arşiv
Ali Sürmeli- Arşiv

Usta oyuncu Ali Sürmeli, pazar günü beyin kanaması geçirdi. Evinde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede ameliyat edilen Sürmeli'nin doktoru, sanatçının sağlık durumu ile ilgili açıklamada bulundu.

Beyin kanaması geçiren usta oyuncu Ali Sürmeli, pazar günü ameliyata alındı. 61 yaşındaki Sürmeli'nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ferda Çağavi, sanatçının sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi:

Hastamız 27 Eylül Pazar günü, kusma ve hıçkırık şikayetiyle hastanemizin acil servisine başvurdu. Yaptığımız tetkiklerinde beynin sağ ön tarafında yüksek tansiyona bağlı kanama tespit edildi ve aynı gün ameliyata alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde takip ve tedavisine devam ediliyor. Şu anda genel durumu iyi ve bilinci açıktır, felç geçirmemiştir. Kendisine acil şifalar diliyoruz.

Oğlundan açıklama

Ali Sürmeli'nin sağlık durumu ile ilgili açıklama oğlu Eren Sürmeli, "Normalde uyutacaklardı, iki-üç gün. Ama ondan vazgeçmişler ameliyat iyi geçtiği için. Şimdi yavaştan uyandırmaya başlamışlar. Şu anda bir sıkıntı, bir problem yok. Hayati tehlikesi yok" dedi.

  • Ali Sürmeli kimdir?
  • Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 7 Nisan 1959, Solhan / Bingöl doğumlu. Aslen Muş-Varto Omeriyan köyündendir. Babası Anadolu'da birçok şehirde görev yapmış bir postacıydı. babasının görevleri nedeni ile Solhan ve Karlıova, Elazığ, Palu, Doğancılar, Diyarbakır ve Bursa da bulundu. M.S.Ü. Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur.
  • Sokak Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu‘nda çalıştı. 1988 yılında “Dönüş” adlı film ile sinema dünyasına girdi. İsmail Dümbüllü, Ulvi Uraz, 1996 yılında 8. Ankara Ulusal Film Yarışması “Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.
  • 1995 yılında “Sokaktaki Adam” rolü ile SİYAD Ödüllerine layık görüldü. 1998 yılında “Karşık Pizza” adlı filmde rol aldı. 1999 yılında başrolündeKenan İmirzalıoğlu‘nun yer aldığı “Deli Yürek” adlı televizyon dizisinde Turgay Atacan rolünde görüldü.
  • 2000 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nde “Filler ve Çimen” adlı sinema filmiyle “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. 2001 yılında Semir Aslanyürek‘in yönettiği “Şellale” adlı filmde Süleyman adlı karakteri canlandırdı.
  • “Aşka Sürgün”, “Yağmurdan Sonra”, “Hürrem Sultan” gibi televizyon dizilerinde rol aldı. 2006 yılında Semir Aslanyürek’in “Eve Giden Yol 1914” ve Ömer Fark Sorak‘ın “Sınav” adlı filmlerinde rol aldı. 2015 yılında Baba dizisinde rol alan Ali Sürmeli en son 2017 yılında yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı Vezir Parmağı isimli sinema filminde Müstesna rolünde oynadı.
  • Antigone / Afife Tiyatro Ödülleri 2012 "Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu"
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >