Dolar 11 TL'nin altına geriledi

Dolar kurundaki düşüş devam ediyor.
Dolar kurundaki düşüş devam ediyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü 18,36 TL'ye çıkarak rekor kıran dolar/TL kuru bugün 11 TL'nin de altına düşerek 10,30 TL'ye kadar geriledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kur korumalı mevduat programını açıklamasının ardından hafta başı 18 TL seviyesini aşan Dolar/TL kuru bugün öğleden sonra 11 seviyesinin altına düştü.

Dolar/TL kuru bugün en düşük 10,30 seviyesini görürken Euro/TL ise gün içerisinde en düşük 11,68'e seviyesini test etti. Türk lirasının dolar karşısındaki günlük değer artışı yüzde 10’u aştı. Dolar/TL’deki 4 günlük düşüş ise yüzde 44’e ulaştı.

Dolar/TL kurundaki düşüş yeni yeni programın açıklanmasının ardından düşüşüne devam ediyor.
Dolar/TL kurundaki düşüş yeni yeni programın açıklanmasının ardından düşüşüne devam ediyor.

Zirveden döndü

Geçtiğimiz haftaya 17 TL'nin altında başlayan dolar/TL, geçtiğimiz pazartesi akşam saatlerinde 18,36’ya kadar yükselmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında ‘dövize endeksli TL mevduat’ uygulaması dahil bir dizi tedbir alındığını duyurmasının ardından ise dolar kurunda tarihi bir düşüş yaşandı.

Borsa da yükseldi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,62 artışla 1.815,37 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 16,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,92, holding endeksi yüzde 1,09 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,83 ile iletişim, en çok kaybettiren ise yüzde 1,17 ile spor oldu.

"Yukarı adım kuralı" bugün de geçerli

Borsa İstanbul AŞ, BIST-50 endeksinde yer alan paylarda, dün uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugün de devam edeceğini duyurdu.

Buna göre, açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması halinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >