Dolu ve sel hasarını trafik sigortası ya da kasko karşılar mı?

Arşiv
Arşiv

İstanbul'daki dolu yağışı ve sağanak yağış nedeniyle birçok araç zarar gördü. Araç sahipleri, zararlarının sigortadan ya da kaskodan karşılanıp karşılanmayacağını merak ediyor. Trafik sigortası dolu hasarını karşılamıyor ancak kaskolarında dolu teminatı bulunan vatandaşların hasarları sigorta tarafından karşılanıyor.

İstanbul'da yaşayan araç sahipleri bugün yaşanan dolu yağışı ve sel nedeniyle mağdur oldu. Araçları zarar gören vatandaşlar şimdi zararlarını karşılamanın yolunu arıyor.

Kapsam dahilinde olması halinde doğal afet hasarlarını kasko karşılıyor, trafik sigortası ise karşılamıyor.

5 bin araç zarar gördü

  • Alınan son bilgilere göre, bugün İstanbul'daki dolu yağışında ortalama 5 bin aracın hasar gördüğü tahmin ediliyor.

Binlerce araç zarar gördü
Binlerce araç zarar gördü

"Kasko teminatına dikkat edilmeli"

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Kasko sigortası olan araç sahipleri sigorta poliçelerini dikkatle incelesinler. Yağmur, dolu fırtına sel gibi durumlarda teminat verilip verilmediğini tespit ettikten sonra zaman geçirmeden yazılı şekilde sigorta acente veya şirketlerine durumu belgeleri ile iletmelidirler. Trafik sigorta poliçeleri bu hasarı kapsamaz. Ayrıca, konut ve işyerlerinde hasar meydana gelen kişilerin durumu fotoğraflayıp mümkünse tutanakla desteklemek sureti ile belgelendirdikten sonra sigorta şirketlerine başvurmalıdırlar. Ancak muafiyetler bölümüne dikkat edip ona göre hareket etsinler" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar önlem almaya çalıştı
Vatandaşlar önlem almaya çalıştı

Zarar dosyası süresi uzatılmıştı

Kasko teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebiliyor ancak, 2017’de bazı sigorta şirketlerinin aldığı karara göre;

  • 4 iş günü içinde zarar dosyasının açılma zorunluluğu kalktı. Sigorta şirketleri yaşanan sel ve dolu felaketinde, oluşan hasar için dosya açtırmanın süresini iki yıla çıkardı. Doludan zarar görenler iki yıl içinde başvuru yapabilecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >