Doluya karşı 'alt geçit' önlemine uyarı

Vatandaşlar doluya karşı araçlarını alt geçitlere park etti
Vatandaşlar doluya karşı araçlarını alt geçitlere park etti

Meteoroloji'den yapılan son tahmin değerlendirmelerine göre, İstanbul ve çevresinde şiddetli sağanak yağış ve dolu bekleniyor. Araçlarını doludan korumak isteyen vatandaşlar köprü ve alt geçitlere park ediyor. Uzmanlar ise şiddetli yağışın sele neden olabileceğini ve alt geçitlerin bu nedenle güvenli olmadığını belirtti.

Meteoroloji’den gelen dolu yağışı ve aşırı yağmur uyarılarının ardından kapalı otoparklarda yer kalmadı. Araçlarını korumak isteyen vatandaşlar köprü ve viyadük altlarına park ediyor. Uzmanlar ise aşırı yağışın sele neden olabileceğini belirterek, köprü ve alt geçitlerin su altında kalabileceğine dikkati çekti.

Kapalı otoparklarda kuyruklar oluştu

Meteoroloji’den gelen dolu yağışı ve aşırı yağmur uyarılarının ardından İstanbullular İspark ve AVM’lere hücum etti. Dolu yağışıyla araçlarının zarar görmemesi için kapalı otoparklara giden araç sürücüleri metrelerce kuyruk oluşturdu.

Şanslı olanlar kapalı otoparklarda yer bularak evlerine rahat bir şekilde giderken, yer bulamayanlar ise türlü çözümlerle araçlarını korumaya çalışıyor.

Uzmanlar sele karşı da uyardı

Kimi evinin önüne park ettiği aracının üstünü battaniye, halı, kilim gibi şeylerle örterken kim de arabasını oturduğu yere yakın köprü, üst geçit ve viyadük altlarına park ederek önlem almaya çalışıyor.

  • Uzmanlar ise aşırı yağış beklendiğini belirterek sel ihtimalinin de göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkati çekti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >