Dönem dizilerinden bir türlü vazgeçemeyen Farah Zeynep Abdullah

Farah Zeynep Abdullah
Farah Zeynep Abdullah

İşte karşınızda "Dönem dizisi" deyince akla gelen ilk isim!

Sene olmuş 2017; diye başlayan bir cümle sanıyorum yeterince özetleyecektir durumu. Tarihe, geçmişe karşı bir başkaldırı değil; televizyonda yalnızca yeniye, geleceğe uzanmanın bir yolunu bulunmalı artık. Uzayıp giden tarihi diziler, entrikalar, eskiye bağlılık son bulup yeni çağa uygun dizi filmler yapılmalı.

Türk dizi kültüründe "Dönem dizileri"nin edindiği rol, neredeyse televizyon kültürünün toplumun sosyalleşme alanındaki etkisiyle yarışıyor durumda.

Dönem dizisi denince akla gelen oyuncuların başında kuşkusuz Farah Zeynep Abdullah var. Oynadığı roller ve portfolyosundan mı kaynaklanıyor bilinmez; Abdullah kimi zaman yakın tarihe, kimi zaman ise yüzyıllar öncesine götüren dizi ve filmlerin en çok tercih edilen ismi.

Farah Zeynep'i Barbie seslendirmesi haricinde, renkli bir dizi filmde görmek neredeyse imkansız gibi. O hep dertli, o hep aşık, o hep mutsuz ve o hep eskide...

Farah Zeynep Abdullah kimdir? 

                                    
                                    
                                    
                                    17 Ağustos 1989’da istanbul’da doğan Farah Zeynep Abdullah, İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde başladığı lise eğitimini İngiltere’de bitirdi.
Farah Zeynep Abdullah kimdir? 17 Ağustos 1989’da istanbul’da doğan Farah Zeynep Abdullah, İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde başladığı lise eğitimini İngiltere’de bitirdi.
2006'da ilk profesyonel sahne  

                                    
                                    
                                    
                                    2006 yılında babasının işi nedeniyle İngiltere’ye taşınan Abdullah, İngiltere’de bir yıl devam ettiği üniversitede yıllarında “Closer" adlı tiyatro oyununda profesyonel olarak rol aldı.
2006'da ilk profesyonel sahne 2006 yılında babasının işi nedeniyle İngiltere’ye taşınan Abdullah, İngiltere’de bir yıl devam ettiği üniversitede yıllarında “Closer" adlı tiyatro oyununda profesyonel olarak rol aldı.
Öyle Bir Geçer Zaman ki

                                    
                                    
                                    
                                    Farah Zeynep, üniversitede 2. sınıfa başlamaya hazırlanırken “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin teklifi geldi. İngiltere'ye okuluna dönmesine 3 gün kala deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve Aylin rolüne seçildiğini öğrenince, kaydını dondurdu.
Öyle Bir Geçer Zaman ki Farah Zeynep, üniversitede 2. sınıfa başlamaya hazırlanırken “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinin teklifi geldi. İngiltere'ye okuluna dönmesine 3 gün kala deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve Aylin rolüne seçildiğini öğrenince, kaydını dondurdu.
Diziden sonra diplomasını aldı

                                    
                                    
                                    
                                    Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizinin 2’nci sezonundan sonra, diziden ayrılarak oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama bölümüne dönüp eğitimini tamamlayarak 2013 yılında diplomasını aldı.
Diziden sonra diplomasını aldı Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizinin 2’nci sezonundan sonra, diziden ayrılarak oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama bölümüne dönüp eğitimini tamamlayarak 2013 yılında diplomasını aldı.
Kelebeğin Rüyası

                                    
                                    
                                    
                                    2013 yapımı Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği, “Kelebeğin Rüyası” adlı filmde başrolü Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaşmıştır.
Kelebeğin Rüyası 2013 yapımı Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği, “Kelebeğin Rüyası” adlı filmde başrolü Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaşmıştır.
Kurt Seyit ve Şura

                                    
                                    
                                    
                                    Farah Zeynep Abdullah, 2014 yılında yayınlanan, Nermin Bezmen’in romanından uyarlanan “Kurt Seyit ve Şura” adlı dizide, yine Tatlıtuğ ile birlikte oynadı.
Kurt Seyit ve Şura Farah Zeynep Abdullah, 2014 yılında yayınlanan, Nermin Bezmen’in romanından uyarlanan “Kurt Seyit ve Şura” adlı dizide, yine Tatlıtuğ ile birlikte oynadı.
Unutursam Fısılda

                                    
                                    
                                    
                                    2014 yılında yönetmeni Çağan Irmak olan “Unutursam Fısılda” isimli filmde Farah Zeynep Abdullah, Hümeyra, Mehmet Günsür, Kerem Bursin ve Işıl Yücesoy ile birlikte oynadı.
Unutursam Fısılda 2014 yılında yönetmeni Çağan Irmak olan “Unutursam Fısılda” isimli filmde Farah Zeynep Abdullah, Hümeyra, Mehmet Günsür, Kerem Bursin ve Işıl Yücesoy ile birlikte oynadı.
Ekşi Elmalar

                                    
                                    
                                    
                                    2015 yılında çekilmeye başlayan, senaryo ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’nın yaptığı “Ekşi Elmalar” filminde ise Devrim Yakut, Fatih Artman, Ersin Korkut, Songül Öden, Şükran Ovalı ile rol aldı.
Ekşi Elmalar 2015 yılında çekilmeye başlayan, senaryo ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’nın yaptığı “Ekşi Elmalar” filminde ise Devrim Yakut, Fatih Artman, Ersin Korkut, Songül Öden, Şükran Ovalı ile rol aldı.
Filmleri 

                                    
                                    
                                    
                                    2010 – 2012 - Öyle Bir Geçer Zaman ki

  
2013 - Kelebeğin Rüyası 

  
2014 - Kurt Seyid ve Shura 2014 - Bi Küçük Eylül Meselesi 

  
2014 - Unutursam Fısılda (film) 

  
2015 - Barbie Prenses ve Rockstar (Prenses Azra) (seslendirme) 

  
2016 - Ekşi Elmalar (Sinema Filmi
Filmleri 2010 – 2012 - Öyle Bir Geçer Zaman ki 2013 - Kelebeğin Rüyası 2014 - Kurt Seyid ve Shura 2014 - Bi Küçük Eylül Meselesi 2014 - Unutursam Fısılda (film) 2015 - Barbie Prenses ve Rockstar (Prenses Azra) (seslendirme) 2016 - Ekşi Elmalar (Sinema Filmi
Ödülleri

                                    
                                    
                                    
                                    2011 - Antalya Televizyon Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu; Öyle Bir Geçer Zaman ki 2013 - 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu; Kelebeğin Rüyası 
2014 - 46. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En iyi yardımcı kadın oyuncu (Kelebeğin Rüyası)
Ödülleri 2011 - Antalya Televizyon Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu; Öyle Bir Geçer Zaman ki 2013 - 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri, Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu; Kelebeğin Rüyası 2014 - 46. Siyad Türk Sineması Ödülleri - En iyi yardımcı kadın oyuncu (Kelebeğin Rüyası)

                                    
                                    Farah Zeynep'i günümüz projelerinde, daha renkli ve eğlenceli bir rolde görmek dileğiyle...
Farah Zeynep'i günümüz projelerinde, daha renkli ve eğlenceli bir rolde görmek dileğiyle...
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >