'Dostlara' sıcak dokunuş: Gönüllü Ol Fark Yarat

Üniversitedeki patiler yuvasız kalmadı
Üniversitedeki patiler yuvasız kalmadı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü öğrencileri ile birlikte soğuk havalarda kampüsteki hayvanların yararlanabilmesi için belirli bölgelere kulübeler yerleştirdi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın desteğiyle, Anadolu Üniversitesi Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü öğrencilerinin “Gönüllü Ol Fark Yarat!” sloganıyla hayata geçirdikleri proje kapsamında Yunus Emre Kampüsünde bulunan sokak hayvanları için tasarlanan kulübeler kampüsün uygun noktalarına yerleştirildi.

Hazırlanan kulübeler özellikle kış aylarında yaşamsal zorluklarla mücadele eden sokak hayvanları için güvenli birer barınma alanı oluşturdu.

Sokak hayvanları için yapılan yuvalar öğrenciler tarafından böyle taşındı.
Sokak hayvanları için yapılan yuvalar öğrenciler tarafından böyle taşındı.
  • 8 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen etkinlikte Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın yanı sıra Basın, İletişim ve Sosyal Medya’dan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Eraslan, Genel Sekreter Ersin Eroğlu, Öğrenci Kulüplerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cem Işık ve Savaşçı dizisi oyuncuları Sertan Erkaçan, Ali Tarık Fındık, Esma Soysal, Bahadır Buyruk, Ogeday Girişken, Doğan Bayraktar ve Serkan Kuru da bulundu.

Rektör Çomaklı, öğrencilerle sohbet etti.
Rektör Çomaklı, öğrencilerle sohbet etti.

"Daha güzel şeylerin başlangıcı"

Rektör Çomaklı öğrencilerin öncülüğünde gerçekleştirilen projeye ilişkin konuştu.

Etkinliğin öğrenciler tarafından yapıldığına dikkati çeken Çomaklı şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz üzere üniversite içinde yapılan bütün etkinlikleri artık öğrencilerimiz düzenliyor. Allah’ın sessiz melekleri dediğimiz kampüsümüzdeki sokak hayvanları için kulübe yapmaya karar verdik. Bu kulübeler daha güzel şeylerin başlangıcıdır diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde bu ve benzeri konularla ilgili farklı planlarımız bulunmakta. Bugün Anadolu Üniversitesi Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü ile birlikte düzenlediğimiz bu etkinlik sayesinde, özenle hazırlanan kulübeleri yerleştiriyoruz. Havaların soğuduğu ve kış şartlarının ağırlaştığı şu günlerde kampüsteki dostlarımız için bu durumu ikame etmemiz gerekmekte. Bugün itibariyle altı adet kulübe kampüste uygun gördüğümüz yerlere yerleştirildi, ilerleyen günlerde de kulübe sayısını arttıracağız.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >