Dostluğu kardeşlikle bir tutmamızı sağlayan arkadaşlık temalı diziler

Friends
Friends

Yerli veya yabancı, her izleyişimiz de benim neden böyle bir arkadaş grubum yok diye iç geçirmemize sebep olup, o hikayeden herhangi bir karakter ile özdeşim kurmamızı sağlarlardı...

Arkadaşlık dünyanın en güzel duygusudur şüphesiz. Biz de sizler için, bu duyguyu en iyi yansıtan dizileri derledik.

Listemizde yer alan 10 diziden 5'i ülkemiz 5'i farklı ülkelerin televizyonlarında yayınlanmış en iyi arkadaşlık temalı diziler.

Evet, bu kadar da iddialıyız...

2 Broke Girls 

                                    Günümüz izleyicisi tarafından Sihirli Annem dizisindeki Suzan ve Betüş karakterlerine benzetilseler de hem hikaye hem de roller bakımından oldukça farklıdır.
2 Broke Girls Günümüz izleyicisi tarafından Sihirli Annem dizisindeki Suzan ve Betüş karakterlerine benzetilseler de hem hikaye hem de roller bakımından oldukça farklıdır.
The Bing Bang Theory 

                                    Bugün halen daha yayında olan dizi; birbirleriyle aynı evde yaşayan 4 farklı kültür ve millete sahip arkadaş ile onların komşuları arasında yaşanan olayları komik bir olayla anlatmaktadır. Her birinin sahip olduğu kişisel karakteristik özellikleri yaşanan hikayelere de etki etmektedir. Tüm bu farklılıklara rağmen uyumla yaşayabilmektedirler.
The Bing Bang Theory Bugün halen daha yayında olan dizi; birbirleriyle aynı evde yaşayan 4 farklı kültür ve millete sahip arkadaş ile onların komşuları arasında yaşanan olayları komik bir olayla anlatmaktadır. Her birinin sahip olduğu kişisel karakteristik özellikleri yaşanan hikayelere de etki etmektedir. Tüm bu farklılıklara rağmen uyumla yaşayabilmektedirler.
How I Met Your Mother 

                                    Daima Friends'in taklidi olarak görülmüş, 9 sezon sürerek başarılı bir iş haline gelmiştir. 6 arkadaşın özelinde, dizinin ana karakteri olan Ted'in eşiyle tanışma serüveninin anlatıldığı dizi 2 ayrı final bölümüyle veda etmiş ve hikayenin bitirilme şekli yönüyle oldukça tepki çekmişti.
How I Met Your Mother Daima Friends'in taklidi olarak görülmüş, 9 sezon sürerek başarılı bir iş haline gelmiştir. 6 arkadaşın özelinde, dizinin ana karakteri olan Ted'in eşiyle tanışma serüveninin anlatıldığı dizi 2 ayrı final bölümüyle veda etmiş ve hikayenin bitirilme şekli yönüyle oldukça tepki çekmişti.
Coupling

                                    Bir bakıma İngiliz yapımı Friends'dir. Toplamda 4 sezon süren dizi yayınlandığı dönemde büyük beğeni toplamıştı.
Coupling Bir bakıma İngiliz yapımı Friends'dir. Toplamda 4 sezon süren dizi yayınlandığı dönemde büyük beğeni toplamıştı.
Friends 

                                    Tam 10 sezon yayında kalarak büyük bir başarıya imza atmış, devamında yayınlanan birçok dizinin taklidi olduğu düşünülmüştü. 2'si kardeş 6 arkadaşın hikayesinin anlatıldığı dizide oyuncular birbirleriyle diziye de etki eden sayısız güzel anılar paylaşmıştı.
Friends Tam 10 sezon yayında kalarak büyük bir başarıya imza atmış, devamında yayınlanan birçok dizinin taklidi olduğu düşünülmüştü. 2'si kardeş 6 arkadaşın hikayesinin anlatıldığı dizide oyuncular birbirleriyle diziye de etki eden sayısız güzel anılar paylaşmıştı.
Leyla ile Mecnun

                                    Senaryosu ile yayınlanan tüm dizilerden farklı olduğunu kanıtlayan Leyla ile Mecnun; karakterden öte bir tipleme olan karakterleriyle çok sevildi. Elde ettiği geniş hayran kitlesi ise kıskanılacak cinste büyük.
Leyla ile Mecnun Senaryosu ile yayınlanan tüm dizilerden farklı olduğunu kanıtlayan Leyla ile Mecnun; karakterden öte bir tipleme olan karakterleriyle çok sevildi. Elde ettiği geniş hayran kitlesi ise kıskanılacak cinste büyük.
Suskunlar

                                    Yabancı bir yapımdan uyarlama olan ve yayınlandığı zaman hem dikkat çekici konusu hem de replikleriyle soluksuz izleten dizi, 4 arkadaşın yaşadıkları acılar ve mutluluklarda hatta aşklarında bile aynı ortak kaderi paylaşmasını konu alırdı.
Suskunlar Yabancı bir yapımdan uyarlama olan ve yayınlandığı zaman hem dikkat çekici konusu hem de replikleriyle soluksuz izleten dizi, 4 arkadaşın yaşadıkları acılar ve mutluluklarda hatta aşklarında bile aynı ortak kaderi paylaşmasını konu alırdı.
Hayat Bilgisi

                                    Yayınlandığı döneme hem şarkıları hem de karakterleriyle damgasına vuran dizi günümüzün birçok oyuncusunu da ilk kez ekran önüyle buluşturmuş oldu. Salt bir lise dizisi olması yönüyle de ayrı bir önem taşırdı.
Hayat Bilgisi Yayınlandığı döneme hem şarkıları hem de karakterleriyle damgasına vuran dizi günümüzün birçok oyuncusunu da ilk kez ekran önüyle buluşturmuş oldu. Salt bir lise dizisi olması yönüyle de ayrı bir önem taşırdı.
Kuzenlerim 

                                    Birlikte yaşayan 4 kuzenin ve üniversite arkadaşlıklarının konu edinildiği dizi yayınlandığı dönem çok sevilmişti. Özellikle Arda Kural, geniş bir hayran kitlesi kazandırmıştı.
Kuzenlerim Birlikte yaşayan 4 kuzenin ve üniversite arkadaşlıklarının konu edinildiği dizi yayınlandığı dönem çok sevilmişti. Özellikle Arda Kural, geniş bir hayran kitlesi kazandırmıştı.
Çılgın Bediş

                                    Nam-ı diğer Yoncimik'in başrolünde yer aldığı bu dizi lise talebesi olan 6 kişilik kız grubu ve hikayelerini anlatırdı. Bediş'in tatlı hayalleri ve şarkıları diziyi renklendirirdi.
+ Alo! Mükücüğüm - Mükücüğüm?
Çılgın Bediş Nam-ı diğer Yoncimik'in başrolünde yer aldığı bu dizi lise talebesi olan 6 kişilik kız grubu ve hikayelerini anlatırdı. Bediş'in tatlı hayalleri ve şarkıları diziyi renklendirirdi. + Alo! Mükücüğüm - Mükücüğüm?
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >