Döviz ve altında son durum: Düşüş devam ediyor

Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası 'Kur Korumalı TL Mevduat Hesapları'nı duyurmasıyla döviz kurlarında başlayan sert düşüşler sürüyor. Dolar 18.11 TL seviyesinden başladığı düşüşe devam ediyor. Dolar/TL bugüne 12.49 seviyesinden, euro ise 14.08 seviyesinden başladı. Gram altın ise 700 TL seviyelerinden işlem görüyor.

'Kur Korumalı TL Mevduat Hesapları'nın duyurulmasının ardından döviz kurlarında başlayan sert düşüş sürüyor. Dolar bugüne 12,49 seviyesinden, euro ise 14,08 seviyesinden başladı.

Gram altın 700 TL seviyesinden işlem görürken Cumhuriyet altını 4 bin 566 TL alış ve 5 bin 15 TL satış seviyelerinden işlem gördü. Çeyrek altın ise sabah saatlerinde 1120 TL alış ve 1245 TL satış seviyesinde işlem gördü.

Maliye Bakanı Nebati: Kurlardaki köpük gitti

'Ekonomide Türkiye Modeli'nin temelinde yüksek büyüme ve düşük cari açık olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Hem bir model öne sürüyoruz hem de sayın Cumhurbaşkanımız bir manifesto yayınladı ve o andan itibaren Türkiye'de birçok şey değişti. Yaşanan kur atakları aslında normal olmayan bir şeyin tartışılmasıydı, şimdi normale döndük" dedi.

  • Bakan Nebati, dün akşam TRT yayınında yaptığı açıklamalarında kurda köpüklerin gittiği, gerçek fiyatlamanın oluştuğu bir noktaya doğru gidildiğine işaret etti ve kurun iyi bir yerlerde dengeye geleceğini de söyledi.

Yurt içinde öne çıkan bir veri bulunmazken Türk Lirasındaki değer artışı ve Borsa İstanbul'da yaşanan sert satışlar yakından izleniyor. Yurt dışında ise İngiltere ve ABD'den gelecek GSYH rakamları takip edilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >